Saako Cleveland hyökkäyksensä uomiin vai viekö Bostonin puolustus taas voiton?

© Kuva: Getty Images

Ensi yönä Ruudun suorassa TV-ottelussa nähdään Boston Celticsin ja Cleveland Cavaliersin toinen kohtaaminen. Ensimmäisessä pelissä Bostonin puolustus pehmitti Clevelandin syömähampaat ja Celtics pääsi juhlimaan selvää avausvoittoa.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen oli varsin yksipuolinen näytös heti alusta saakka, kun Boston sai heti pelinsä kulkemaan samaan aikaan, kun Cleveland kivitti omat heittonsa rautoihin. Boston vei ottelun nimiinsä selvästi 108-83. Cleveland on tällä kaudella jäänyt ainoastaan kahdesti pienempään pistemäärään. Cleveland heitti pelitilanneheittonsa sisään ainoastaan 36 prosentin tarkkuudella ja kolmen pisteen heitot surkealla 15,4 prosentin sihdillä. Kaikkea ei voi kuitenkaan laittaa Bostonin puolustuspelaamisen piikkiin, sillä Cleveland sai myös täysin vapaita heittopaikkoja, jotka se pisti järjestäen ohi.

Bostonin puolustus oli kuitenkin se, joka toi sille voiton ensimmäisessä pelissä. Marcus Morris uhosi ennen peliä olevansa paras LeBron Jamesin puolustaja Kawhi Leonardin jälkeen ja antoi pelissä katetta puheilleen. James jäi ottelussa ainoastaan 15 pisteeseen. Morris sai hyvin apuja, sillä James joutui pelaamaan useita eri puolustajia vastaan, joilla oli aina tuoreet jalat. James ei saanut itselleen luonnollisia ajoja, kun apupuolustus oli aina lähellä ja valmiina eikä samanaikaisesti hänen keskimatkan- ja kaukoheittopelinsä uponnut.

Bostonin päävalmentaja Brad Stevens on saanut paljon ylistystä osakseen, mutta nyt testataan Clevelandin kollega Tyronn Luen taidot. Hänen on pystyttävä ratkaisemaan miten Bostonin sähäkän puolustuksen saa rikottua. Bostonilla on monipuolinen puolustuskalusto, kun isona miehenä Al Horfordkin pystyy puolustamaan kaarella. Liikkuvat isot miehet mahdollistavat kaikkien screenien vaihdon, joka taas puurouttaa Clevelandin hyökkäyspelaamisen, jos ratkaisun avaimia ei ole tiedossa. Lue saattaa nostaa Tristan Thompsonin takaisin avausviisikkoon, sillä vahvan puolustuspelinsä lisäksi Boston jylläsi myös korin alla Horfordin johdolla. Thompson toisi avausviisikkoon kaivattua kovuutta ja fyysisyyttä, mikä joukkueelta ensimmäisessä pelissä puuttui.

Jos Cleveland haluaa ajatella positiivisesti ensimmäisestä pelistä, niin on vaikea kuvitella, että James pelaisi toista samanlaista peliä peräkkäin tai joukkue heittäisi yhtä huonosti. Ei olisi lainkaan yllättävää, että James jyräisi yli 40 pisteen iltaan, mutta siitä ei ole paljon riemua, mikäli joukkuekaverit eivät täytä omia roolejaan.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 3.30.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta