Saako Cleveland kelkkansa käännettyä?

© Kuva: Getty Images

NBA:n itäisen konferenssin finaalit ovat siirtyneet Clevelandiin, jossa kotijoukkue on pakkovoiton edessä kohdatessaan Bostonin. Boston johtaa ottelusarjaa voiton 2-0.

Boston kuittasi molemmat kotipelinsä ja sai pidettyä kotiedustaan kiinni, kun ottelusarja siirtyy kahden ottelun ajaksi Clevelandiin. Clevelandin on käytännössä voitettava ottelu, sillä 0-3-tappioasemasta mikään joukkue ei ole NBA:n historiassa noussut enää jatkoon.

Boston on ollut tähän asti kaikilla osa-alueilla Clevelandia parempi. Vaikka LeBron James pääsi irti edellisottelussa ja oli lähes pysäyttämätön 42 pisteen saalillaan, niin Bostonin puolustuspelaaminen on ollut sen avain menestykseen. Cleveland pystyi jo toisessa ottelussa haastamaan Bostonia, mutta sekään ei riittänyt.

Kun Clevelandin peli lepää paljolti Jamesin hyökkäysvireen varassa, niin Bostonin arsenaali on leveämpi. Jayson Tatum, Marcus Morris, Al Horford, Jaylen Brown, Terry Rozier ja Marcus Smith nakuttelevat kaikki tasaisesti yli kaksinumeroisiin ja sinne 20 pisteen tienoille lähes joka ottelussa. Kun ratkaisijoita on laajemmalla rintamalla, on joukkuetta myös vaikeampi puolustaa.

Bostonin puolustus on kuitenkin ollut sen kulmakivenä. Match-upit ovat osuneet erinomaisesti ja joukkueella on monipuolisia pelaajia, jotka pystyvät puolustamaan useampaa paikkaa. Näin he pystyvät vaihtamaan screenit ja asettavat näin Clevelandin puolustukselle aina haasteen. James pystyi tuohon haasteeseen edellispelissä vastaamaan ja hän on saanut apuja Kevin Lovelta, mutta muuten joukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut vaikeaa. Boston on pystynyt pakottamaan Clevelandin vaikeisiin heittoihin eikä pallo ole liikkunut riittävän nopeasti.

Ottelu pelataan kuitenkin nyt Clevelandin kotikentällä ja se tulee varmasti erilaisella ilmeellä otteluun. Lisäksi Bostonilla on ollut näissä pudotuspeleissä vaikeuksia vieraskentällä voittaen vain kertaalleen.

Mikäli Cleveland mielii kotonaan voittaa, on JR Smithin ja George Hillin kaltaisten pelaajien pystyttävä nostamaan tasoaan. Tähän mennessä he ovat jääneet Bostonin pelaajien varjoon. Clevelandin tapauksessa hyökkäys on paras puolustus.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 3.30.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta