Susijengin takamies upotti uuden piste-ennätyksensä Espanjan liigassa – ”Oli ihan kiva pisteilta”

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

Salin häikäisi Malagan 87-86 (40-48)-voitossa Andorraa vastaan. ”Francotirador” ampui lempinimensä mukaisesti tarkasti kolmen pisteen viivan takaa upottaen viisi heittoa sisään. Hän teki tarkkaa työtä myös vapaaheittoviivalta viimeistellen varmasti kaikki seitsemän vapariaan. Salin koristeli tilastojaan myös kolmella levypallolla ja hänen teholukunsa 29 oli selvästi joukkueen paras.

– Olimme jo 19 pistettä häviöllä, mutta taistelimme itsemme takaisin peliin ja saimme napattua voiton. Oli ihan kiva pisteilta, niin voi olla omaankin peliin tyytyväinen. Varsinkin, kun voitimme, Salin totesi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Malaga on sarjassa tällä hetkellä kuudentena.
Ottelutilastot

Koponen heitti Barcelonalle 14 pistettä ja otti kaksi levypalloa, kun Barcelona haki kovan 71-70 (34-36)-vierasvoiton Valenciasta. Barcelona on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Huffin ja Herbertin kausi päättyi, kun Frankfurt hävisi viidennen ja ratkaisevan pudotuspeliottelun Bayern Müncheniä vastaan 70-90 (37-39). Huff lähenteli ottelussa tupla-tuplaa yhdeksällä pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Lisäksi tilastoihin merkittiin yksi syöttö.

Kauden aikana Huff tilastoi keskimäärin 9,2 pistettä, 3,7 levypalloa ja 1,0 syöttöä.
Ottelutilastot

Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod koki kirvelevän 76-77 (33-35)-tappion kotonaan Nahariyalle. Lee nosteli 10 pistettä, otti kuusi levypalloa sekä merkkautti yhdet merkinnät syöttö- ja riistotilastoihin. Ashdod on tasaisessa sarjassa neljätenä.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest aloitti välierät Cluj’ta vastaan 79-89 (39-49)-tappiolla. Cluj johtaa otteluvoitoin 1-0.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…