Kriittinen neljäs ottelu Clevelandissa – jatkuuko Bostonin surkea vierasvire?

© Kuva: Getty Images

Itäisen konferenssin finaalit ovat edenneet neljänteen otteluun, kun Cleveland Cavaliers isännöi ensi yönä Boston Celticsiä. Ottelu on nähtävissä Ruudulta suorana lähetyksenä kello 3.30 alkaen.

Bostonissa kompuroinut Cleveland otti elintärkeän voiton ensimmäisessä kotipelissään toissayönä ja kavensi ottelusarjan tilanteeseen 2-1. Yksi joukkueen voiton aseista oli se, että tällä kertaa joukkueen peli ei ollut täysin LeBron Jamesin harteilla. Vaikka James oli toki joukkueen ykköstykki 27 pisteellä, mutta myös Kevin Love (13/14), Kyle Korver (14), George Hill (13), JR Smith (11) ja Tristan Thompson (10) kantoivat oman kortensa kekoon. Cleveland on huomattavasti vaikeampi joukkue puolustaa, kun hyökkäyspelaaminen ei ole pelkästään Jamesin harteilla. Yksi merkittävä asia ottelussa Clevelandin kannalta oli myös kolmen pisteen heittoprosentti, kun 34 yrityksestä puolet upposi sisään.

Bostonin aseena koko kauden ajan on ollut tiukka puolustuspelaaminen. Pudotuspeleissä sen puolustus on kuitenkin pettänyt kerta toisensa jälkeen vieraskentällä. Boston on vieraissa voittanut ainoastaan yhden pelin näissä pudotuspeleissä ja vastustajat ovat rokottaneet sitä keskimäärin 105,6 pisteen keskiarvolla. Kotikentällään se on antanut vastustajalleen ainoastaan 98,7 pistettä. Hyökkäyspäässä ongelmat heijastuvat entistä pahemmin. Vieraissa se on tehnyt pisteitä keskimäärin ainoastaan 93,2 pistettä, kun kotona lukema on taas 110,1. Bostonin on pystyttävä löytämään lääkkeet myös voittaakseen vieraissa.

Vaikka Cleveland jyräsi kolmannessa pelissä laajemmin hyökkäyksessä, kun voiton avain oli kuitenkin sen puolustuspelaamisessa. Cleveland pystyi pakottamaan Bostonin vaikeisiin heittoihin sekä pallonmenetyksiin. Miehet liikkuivat, rotaatio pyöri ja peli kulki. Boston ei saanut mitään ilmaiseksi. Kyseessä oli tietynlainen kohtalon ottelu Clevelandille, sillä mikään joukkue NBA:n historiassa ei ole noussut 0-3-tappioasemasta jatkoon. Se taistelutahto näkyi edellispelissä.

Mikäli Cleveland jatkaa samaan malliin, on sitä hyvin vaikea voittaa. Puolustuspelaaminen on ollut joukkueen akilleenkantapää koko kauden ja jos se saa sen uomiinsa, on sen pysäyttäminen myös hyökkäyksessä äärimmäisen vaikeaa.

Vaikka ottelun lopputulos ei vielä ratkaise kumpi joukkueista etenee lopulta finaaliin, on sillä kuitenkin valtava merkitys. Clevelandin voittaessa se pääsee kahden voiton hurmostilassa Bostoniin. Celticsin voitto taas antaisi sille mahdollisuuden katkaista ottelusarja kotikentällään, jossa se on ollut näissä pudotuspeleissä voittamaton. Herkulliset lähtökohdat mielenkiintoiseen otteluun.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.