Pystyykö Cleveland murtamaan Bostonin kotitaian?

© Kuva: Getty Images

Bostonin ja Clevelandin puntit ovat tasan neljän pelin jälkeen, kun molemmat ovat voittaneet kotipelinsä. Taistelu jatkuu ensi yönä, kun ottelusarja palaa taas Bostoniin. Suora lähetys ottelusta alkaa Ruudussa kello 3.30.

Cleveland nousi sillasta ja pystyi suojelemaan kotikenttäänsä, kun se kuittasi kolmannen ja neljännen pelin nimiinsä. Se ei ollut sikäli yllättävää, sillä Boston on ollut näissä pudotuspeleissä nimenomaan vieraskentällä heikko voittaen vain yhden vierasottelun. Toisaalta sillä on kotietu ottelusarjassa, joten Clevelandin on saatava varastettua yksi peli Bostonissa.

Clevelandilla on kahden voiton jäljiltä myötätuuli selkänsä takana ja LeBron Jamesin hämmästyttävät otteet jatkuvat peli toisensa jälkeen. Neljännessä pelissä James iski taululle 44 pistettä ja on näissä pudotuspeleissä rikkonut 40 pisteen rajapyykin jo kuudesti. James saattaa olla juuri se ratkaiseva ero joukkueiden välillä. Bostonilla on tasainen ja laaja materiaali, joka elää ja hengittää puolustuksellaan, mutta Kyrie Irvingin ja Gordon Haywardin ollessa loukkaantuneina, joukkueelta puuttuu supertähti, joka voi yksinään ratkaista otteluita. Irving ja Hayward olisivat juuri sellaisia avainpalasia joita joukkue tarvitsisi.

Kun James saa apuja joukkuekavereiltaan, on Clevelandia hyvin vaikea voittaa – ainakin itäisen konferenssin joukkueiden. Clevelandin kautta on leimannut tällä kaudella epätasaisuus ja se on jatkunut myös pudotuspeleissä. Se tekee joukkueen ennakoinnista myös vaikean, kun koskaan ei tiedä mikä Cleveland kentälle tulee: aneeminen Jamesin kantama Cavs vai energinen ja aggressiivinen joukkue.

Bostonia on suitsutettu syystäkin pudotuspelien aikana, sillä avainpelaajien loukkaantumisten odotettiin vesittävän joukkueen mahdollisuudet. Nuoret pelaajat ovat kuitenkin kerta toisensa jälkeen osoittaneet venymiskykyä pudotuspelien aikana. Nyt heidät kuitenkin pistetään todelliseen puntariin. Pystyvätkö Jaylen Brown, Jayson Tatum ja Terry Rozier vielä löytämään lisävaihteen, kun sitä kipeimmin tarvitaan? Bostonilla on kotiyleisönsä tuki, mutta samalla sillä on paineet ottelussa. Jos he tämän häviävät, niin he tietävät edessä olevan melkoinen urakka Clevelandissa. Mahdollinen seitsemäs ottelu on aina arpapeliä, joka ratkeaa enemmän hermoihin kuin kotikenttäetuun. Ja Clevelandilla on James, joka on yleensä kovimman paineen alla parhaimmillaan.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta