Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi odottaa mielenkiinnolla kesä-heinäkuun vaihteen MM-karsintaotteluita Tshekkiä ja Islantia vastaan.

Suomi pääsee kahteen viimeiseen alkulohkon otteluun hyvistä asemista, sillä kahdella voitolla Susijengi nappaisi lohkovoiton. Kaksi ensimmäistä karsintaikkunaa missanneet Lauri Markkanen, Petteri Koponen ja Sasu Salin ovat jälleen vapaita pukemaan Susijengin pelipaidan ylleen.

– Nyt katseet siirretään taas MM-karsintoihin. Saamme näihin kahteen peliin hieman eri joukkueen kuin aikaisempiin peleihin ja se tuo mukanaan pelillisesti hieman uusia asioita. Kahdella voitolla saisimme hyvät asetelmat jatkolohkoa ajatellen ja meillä on sopivasti hampaankolossa Tshekkiä ja Islantia vastaan, Tuovi toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Tuovi on seurannut tyytyväisenä Susijengin pelaajien edesottamuksia maailmalla. Markkasen huikea tulokaskausi NBA:ssa, Koposen ja Salinin vahvat otteet Espanjan liigassa sekä muun muassa Matti Nuutisen, Anton Odabasin ja Carl Lindbomin vahvat loppukaudet ovat innostaneet Tuovia.

– Meillä on tällainen tilanne mistä olemme haaveilleet ja sieltä on tulossa vielä tosi hyviä pelaajia. Aiemmat pioneerit ovat avanneet portit ja nyt seuraavat nuoret pelaajat ottavat sitä vastuuta. Sitä on ollut tosi kiva seurata sekä valmentajana että ihan korisfanina, hehkuttaa Tuovi.