Bostonin ja Clevelandin taistelu huipentuu seitsemänteen peliin

© Kuva: Getty Images

Boston Celtics ja Cleveland Cavaliers kohtaavat ensi yönä ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa. Panokset ovat kovat, kun voittaja etenee NBA-finaaliin. Suora lähetys ottelusta alkaa kello 3.30.

Ottelupari on edennyt tähän saakka kotivoittojen merkeissä, kun sekä Boston että Cleveland ovat hoitaneet omat leiviskänsä kotona. Viimeinen peli pelataan Bostonissa, jossa Celtics on vielä tappioitta tämän kauden pudotuspeleissä. Kaikki aiempaa kuusi ottelua ovat päättyneet enemmän tai vähemmän selkein numeroin ilman suurta loppuhetkien draamaa. Nyt pöytä on katettu huippujännittävälle loppuratkaisulle.

Kuten odottaa saattoi, niin LeBron James löysi kaapistaan teräsmiehen asun kuudenteen peliin ja tykitti peräti 46 pistettä ottelussa. On lupa odottaa, että James saattaa yltää vastaavanlaiseen urotekoon myös ensi yönä, sillä James tuntuu aina pystyvän nostamaan tasoaan mitä kovemmasta paikasta on kyse. Tällä kertaa hän joutuu kuitenkin tulemaan toimeen ilman Kevin Lovea, joka sai edellisottelun alkuhetkillä iskun päähänsä eikä hän pysty pelaamaan tulevassa pelissä. Toisaalta Cleveland kuittasi edellispelinkin nimiinsä pääosin ilman Loven apua. Edellispelissä apuun riensi erityisesti vahvan ottelun pelannut George Hill, joka nakutti 20 pistettä. Larry Nance Junior korvasi Loven varsin hyvin 10 pisteen ja seitsemän levypallon saaliilla. Nancen suurempi rooli tarkoittaa myös Bostonin pelissä taktista muutosta. Sentteri Aron Baynesin minuutit tulevat todennäköisesti tippumaan, sillä Baynesilla on ollut vaikeuksia pysyä atleettisen Nancen mukana.

Bostonin kaartista esiin nousee yleensä aina eri pelaaja edellispeliin verrattuna. Kuudennessa pelissä oli Terry Rozierin (28) ja Jaylen Brownin (27) vuoro onnistua, kun viidennen pelin tähti Jayson Tatum jäi 15 pisteeseen. Bostonilla vastuu jakautuu tasaisemmin ja saattaa olla myös joukkueen akilleenkantapää, mutta toisaalta myös vahvuus. Kuka tahansa voi päästä ottelussa kuumaksi ja ratkaista pelin, mutta toisaalta joukkueelta saattaa puuttua se ratkaisupelaaja, jonka käsiin pallo luotetaan viime hetkillä.

Vaikka Boston pääsee pelaamaan kotikentällään, niin kyseessä on seitsemäs ottelu, jolloin kotikentän merkitys vähenee. Seitsemännet pelit ovat enemmän henkisen maailman juttuja ja usein pääkopaltaan vahvemmat voittavat. Bostonin nuoret pelaajat ovat uransa kovimman paikan edessä.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta