NBA-haastattelussa suosikkiselostaja Kristian Palotie – ”Warriors on selkeä suosikki”

NBA-finaalit pyörähtävät käyntiin torstain ja perjantain välisenä yönä. Ruutu näyttää kaikki finaalit suorana lähetyksenä Kristian Palotien selostamana. Palotie pohtiikin finaalien ennakkoasetelmia haastattelussa.

Finaalissa jälleen kerran Golden State ja Cleveland. Voidaanko finaaliparia pitää yllätyksenä?
– Lopputulos ei ollut yllätys, mutta matka oli yllätyksellinen. Läntisessä konferenssissa olin skeptinen pystyykö Houston edes haastamaan Golden Statea ja se vaati Andre Iguodalan loukkaantumisen, että Houston pystyi tosissaan haastamaan. Kun Chris Paul loukkaantui, niin Golden State pystyi hoitamaan finaalipaikan myös ilman Iguodalaa. Jos Paul olisi ollut kunnossa, niin Golden Staten finaalipaikka olisi ollut oikeasti uhattuna.

– Clevelandin rosterissa Kyrie Irving lähti pois ja kokeneita pelaajia tuli tilalle ja sitten he pistivät pakan aivan kokonaan uusiksi kesken kauden. Silloin mietti, että pystyykö se lopulta menemään päätyyn asti. Kun pudotuspelit alkoivat, niin he olivat kyllä idän suosikkeja, mutta lopputulos vaati 15 vuotta pelaavan LeBron Jamesin ehkä uran parhaita pudotuspelejä.

Mitä mieltä olet ollut LeBron Jamesin hurjista esityksistä pudotuspeleissä?
– Jos 7-10 vuotta sitten oli vielä epäilyjä siitä pystyykö James ratkaisevilla hetkillä ratkaisemaan ottelun vai tärisevätkö kädet, niin nyt hänellä on sellainen itsevarmuus, että se on aivan poikkeuksellista ja hän hoitaa homman. Michael Jordan oli samanlainen ja James on nyt noussut hänen kanssaan samalle tasolle. Mielestäni he ovat ainoita pelaajia koskaan, jotka siihen pystyvät. Kobe Bryant tulee sitten seuraavalla asteella, mutta hänen kanssaan oli silti aina vähän, että pystyykö hän kuitenkaan. Se, mitä James on näissä pudotuspeleissä tehnyt, on aivan hurjaa. Jordan vs. James keskustelu on nyt aivan aiheellinen. Jos joku sanoo, että James on kaikkien aikojen paras koripalloilija, niin sitä ei voi todistaa vääräksi, kun absoluuttista totuutta ei ole ja Jamesille on hyvät perustelut. Ihmisillä on kuitenkin lyhyt muisti, ja jos Cleveland häviää nämä finaalit nopeasti, niin mikä on sitten valtaväestön mielipide.

Onko Clevelandilla minkäänlaisia mahdollisuuksia voittaa Golden State?
– Heillä on LeBron, joten totta kai heillä on mahdollisuus. Golden State on kuitenkin selkeä ennakkosuosikki ja he ovat olleet tietynlaista kryptonniittiä Jamesille. Vaikka Houstonilla on myös parempi rosteri kuin Clevelandilla, niin uskon, että Clevelandilla olisi silti ollut paremmat mahdollisuudet Houstonia vastaan. Iguodala hakee käsittääkseni nyt toisen lääkärin mielipidettä ja hänen poissaolonsa päästää ehkä LeBronia enemmän irti. Warriors on kuitenkin selkeä ennakkosuosikki ja odotan heidän vievän tämän 4-6 pelissä.

Onko Clevelandilla mitään aseita Golden Staten kaatamiseksi muuta kuin James?
– Isoin asia on saada Kevin Durantin peli vaikeaksi. Hänellä oli Houstonia vastaan 3-4 vaikeaa peliä putkeen. Hän ei ollut lainkaan joukkuetekemisen sisällä. Hän on hurja pelaaja, mutta hän oli pois mukavuusalueelta ja tuntui olevan siitä häkeltynyt. Ainakaan hyökkäyspelissä hän ei lisännyt mitään siihen kollektiivisuuteen. Jos LeBron ottaa siitä match-upista voiton, niin Clevelandilla on mahdollisuuksia.

– Toinen asia on Clevelandin roolipelaajat. Tristan Thompsonin ja Larry Nance Juniorin on pystyttävä dominoimaan levypalloja, jotta Cleveland saa enemmän heittoyrityksiä. Golden Statella on niin paljon tulivoimaa, että jos joukkueilla on yhtä paljon heittoyrityksiä tai Clevelandilla vain vähän enemmän, Golden State voittaa. Toinen asia on, että Jeff Greenistä, George Hillistä ja JR Smithistä vähintään kahden on onnistuttava hyökkäyspäässä hyvin. Ja se pitää onnistua neljä kertaa Golden Statea vastaan. Se on tietenkin mahdollista, mutta aika epätodennäköistä. Nämä siis tietenkin sen lisäksi, että Jamesin pitää joka ilta tehdä lähemmäs 40 pisteen tripla-tupla.

Ensimmäinen NBA-finaali pelataan torstain ja perjantain välisenä yönä kello 4.00. Ruutu näyttää kaikki finaalit suorana lähetyksenä.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.