Onko Cleveland toipunut avausottelun shokista?

© Kuva: Getty Images

NBA-finaalien toinen peli pelataan ensi yönä Oaklandissa, kun Golden State Warriors isännöi Cleveland Cavaliersiä. Suora lähetys Ruudussa alkaa kello 3.00.

Ensimmäinen finaali tarjosi yllin kyllin draamaa, kun ottelun loppua hämmensivät tuomarityöskentely, George Hillin vapaaheitto sekä JR Smithin aivopieru loppuhetkillä. Kaikki näytti kääntyvän Clevelandin suuntaan ensimmäisessä ottelussa. Ensin puoli minuuttia ennen loppua Kevin Durantille vihellettiin hyökkääjän virhe Clevelandin oltua kahden pisteen johdossa. Videotarkistuksen jälkeen tuomio muuttui LeBron Jamesin virheeksi ja Durant tasoitti ottelun vapariviivalta. James kupitti Clevelandin johtoon ennen kuin Stephen Curry vei Golden Staten johtoon and onella. Loppusekunneilla Hill pääsi heittämään vapaaheittoja pisteen tappioasemassa pistäen ensimmäisen sisään. Toinen meni kuitenkin ohi ja Draymond Green lähti sulkemaan vapaaheittoa liian aikaisin, mutta tuomarit eivät sitä nähneet. Mikäli se olisi vihelletty, olisi Green saanut uusia vapaaheiton. Smith sai käsiinsä ohi menneen vapaaheiton levypallon ja hänellä oli useita mahdollisuuksia ratkaista peli Clevelandin eduksi, mutta hän teki pelkkiä vääriä ratkaisuja. Hän olisi ollut vapaana nostamaan pallo koriin, mutta päätti lähteä viemään ulos. Hän ei syöttänyt Jamesille, joka oli täysin yksin kolmen pisteen rajalla. Smith aikaili antaen lopulta hätäisen syötön kulmaan Hillille, jonka heitto ei ehtinyt lähteä ajoissa. Lopulta jatkoajalla Golden State purjehti voittoon.

Tappiosta jäi runsaasti hampaankoloon Clevelandille ja toisaalta se toimi erinomaisena herätyksenä Golden Statelle. Hallitsevan mestarin odotettiin dominoivan finaalisarjaa, mutta Cleveland osoitti uskomattoman Jamesin johdolla pystyvänsä pistämään kampoihin. Clevelandilla oli mahdollisuutensa varastaa kotietu itselleen, mutta jätti sen käyttämättä. Toista vastaavanlaista mahdollisuutta ei välttämättä tule.

Golden State oli yllättävissä vaikeuksissa ja vaikka Durant 26 pistettä, niin hänen yhteispelinsä muun joukkueen kanssa on tökkinyt Houstonin ottelusarjasta lähtien. Durant on joutunut tekemään paljon isolation-ratkaisuja, jotka samalla jumittavat Golden Staten hyökkäyspelaamista. Lisäksi Golden Staten huolena on Andre Iguodalan loukkaantuminen sekä Klay Thompsonin saama tärsky ensimmäisessä ottelussa. Iguodala on näillä näkymin edelleen sivussa. Thompson kaatui pahasti vääntäen hieman nilkkaansa, mutta pystyi pelaamaan ensimmäisen ottelun loppuun. Jatkotutkimukset eivät osoittaneet nilkassa olevan mitään vakavampaa, mutta aivan täydessä kunnossa heittäjä-ässä ei ole. Clevelandille kaikki tasoitus mitä Golden State pystyy tarjoamaan, on ensiarvoisen tärkeää.

On mahdollista, mutta epärealistista, että James toistaisi 51 pisteen illan uudelleen, joten hän tarvitsee lisätukea. Smithillä on ainakin kasvot pestävänään. Kevin Love tilastoi edellispelissä 21 pistettä ja 13 levypalloa ollen tärkeä lenkki joukkueelle. Tristan Thompsonin, Jeff Greenin, Kyle Korverin ja Jordan Clarksonin on pystyttävä nostamaan tasoaan. Ylipäänsä Clevelandin on heitettävä kolmen pisteen heittonsa tarkemmin, sillä ensimmäisessä ottelussa heittoprosentti bonusviivan takaa oli ainoastaan 27 prosenttia.

Odotettavissa on jälleen mielenkiintoinen kamppailu, joka on Clevelandille käytännössä pakkovoitto. On vaikea nähdä, että Cleveland pystyisi voittamaan Golden Staten neljästi seuraavassa 4-5 ottelussa sekä nousemaan sillasta.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta