Pystyykö Cleveland nousemaan suosta?

© Kuva: Getty Images

Cleveland Cavaliers on kahden tappion jälkeen käytännössä pakkovoiton edessä, kun se isännöi Golden State Warriorsia NBA:n kolmannessa finaalissa ensi yönä. Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä kello 4.00 alkaen.

Golden State pystyi pitämään kotiedun itsellään ottaen molemmista kotiotteluistaan voitot. Ensimmäisessä Clevelandilla oli kaikki voiton avaimet käsissään, mutta JR Smithin aivopieru vesitti lopulta joukkueen voittohaaveet. Toisessa finaalissa Stephen Curry yltyi hurjaan vireeseen upottaen peräti yhdeksän kolmen pisteen heittoa.

Golden Staten peli kulki toisessa pelissä iloisesti ja Cleveland menetti yllätysmomentin ensimmäisessä ottelussa, joten kaikki tähdet tuikkivat tällä hetkellä Golden Statelle. Cleveland pääsee nyt kotikentälleen pelaamaan ja on käytännössä pakkovoiton edessä, sillä mikään joukkue ei ole NBA-historian aikana noussut 0-3-tappiotilanteesta voittoon.

Cleveland tarvitsi ensimmäisessä ottelussa epäinhimillisen pelin LeBron Jamesilta, ja kun James putosi normaalien kuolevaisten pariin, ei Clevelandilta löytynyt aseita voittoon. Clevelandin ongelmia ei helpota se, että Andre Iguodala saattaa palata Golden Staten kokoonpanoon, joka toisi taas uuden elementin etenkin Jamesin puolustamiseen.

Cleveland pystyy pistämään paremmin kampoihin levypallopelaamisella ja paremmalla heittopelillä. Golden State on jyrännyt Clevelandin nopeissa hyökkäyksissä, joten Clevelandin on joko upotettava heittonsa sisään tai pystyttävä rouhimaan entistä enemmän hyökkäyslevypalloja. Hyökkäyksiin lähtö on aina huomattavasti vaikeampaa, kun pallo pitää kaivaa sukasta.

Toinen asia, joka on aina olennainen Clevelandista puhuttaessa, on Jamesin apujoukot. Kevin Love on hoitanut tonttinsa erinomaisesti, mutta muiden on myös pystyttävä kantamaan oma kortensa kekoon aktiivisemmin. Cleveland on pelannut kotikentällään huomattavasti paremmin ja roolipelaajilta on odotettavissa tasonnosto. Clevelandin on pystyttävä löytämään keinot kaivaakseen voitot, mikäli se mielii lainkaan haaveilla mestaruudesta. James on kantanut joukkuetta, nyt on myös muiden vuoro astua esiin.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta