Viime NBA-kausi päättyi Golden Staten toiseen peräkkäiseen mestaruuteen. Se kukisti Clevelandin finaaleissa voitoin 4-0. Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 2007, kun mestaruus on voitettu suoraan neljässä ottelussa.

Tämä ei tullut yllätyksenä suomalaislegenda Hanno Möttölälle, joka osasi odottaa Golden Staten menestystä.

– Ei varmaan tarvinnut hirveä fakiiri olla, että veikkasi Golden Statea mestariksi. Mutta ei Golden State muutamaa ottelua lukuun ottamatta päässyt playoffseissa ihan omalle huipputasolleen. He vähän olivat jopa tietyllä tavalla pettymys, koska ovat parhaimmillaan esittäneet lähes satumaista hyökkäyspeliä, Möttölä sanoi SuomiKoris-sivustolle.

– Jos Chris Paul ei olisi loukkaantunut, niin Houston olisi saattanut painella finaaliin ihan ansaitustikin. Houston oli toki runkosarjassa parempi, mutta Golden Statella oli sen verran loukkaantumisia, että kyllä se vaikutti. Stephen Curry ei päässyt varmaan missään vaiheessa sadan prosentin kuntoon, ja muillakin oli loukkaantumisia. Marginaalit ovat kuitenkin sen verran pienet, että kun peli ei rullannut niin kuin joskus on rullannut, niin tarvittiin Chris Paulin loukkaantuminen että Warriors pääsi finaaliin.

Houston oli Möttölän mielestä Golden Statelle päättyneellä kaudella huomattavasti vahvempi haastaja kuin LeBron Jamesin tähdittämä Cleveland.

– Houston pääsi aika lähelle heidän tasoaan. Finaalit olivatkin sitten aika tylsät. Olisi ehkä ollut kivempi nähdä Boston siellä, mutta oikeaan osoitteeseen meni mestaruus, siitä ei ole kysymystäkään.

– En tiedä, voiko olla pettynyt, jos joukkue voittaa finaalit 4-0. Mutta eivät he olleet kentällä sellaisia, mitä ovat parhaimmillaan olleet, Möttölä puntaroi.