Lauri Markkanen tekee kesän aikana lujasti töitä, että kroppa kestää taas tulevan NBA-kauden yli 80 ottelun rääkin.

Suomessa vieraileva Chicago Bullsin apuvalmentaja Jim Boylen kertoo millaista kesätreeniä seura on Markkaselle kehittänyt.

– Olemme tehneet paljon puhdasta fysiikkatreeniä ja rakentaneet siten hänen kehoaan selviytymään 82 ottelun kaudesta ilman, että hän uupuisi. Emme ole niinkään pelanneet mitään 5-5-peliä, vaan kolmella kolmea vastaan, puolen kentän pelejä ja erilaisia harjoitteita niin parketilla kuin kuntosalillakin. Nämä pelit täällä tekevät hänen pelirytmilleen hyvää, Boylen totesi Yle Urheilun haastattelussa.

Markkanen pääsee treenaamisen ohella pitämään yllä pelituntumaa Susijengin riveissä. Hän heitti Viro-voitossa 23 pistettä ja otti 12 levypalloa.

– Kesä on se aika, kun sitä harjoittelua pitää tehdä ja kehoa kehittää. Pitkälle kaudelle ja niille minuuteille, joita hän pelaa, tarvitaan kovaa peruspohjaa. Emme ole huolissamme siitä, että jotain katoaisi. Hän on vielä nuori mies, ja kun hänelle jossain kohtaa kehittyy sellainen vähän miehekkäämpi vartalo, tulette näkemään aika erinäköisen kaverin. Laurilla on hyvä kesä menossa, Boylen iloitsee.

Lähde: YLE Urheilu