Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisojen aloituspeli oli murskajainen, kun Sudenpennut löylytti Albaniaa 43-139 (31-68).

Sudenpennut antoi karun opetuksen Albanialle sekä aggressiivisesta puolustuksesta että nopeista hyökkäyksistä. Albanialaiset jäivät kanveesiin jo avausneljänneksellä ja eivät kyenneet sieltä missään vaiheessa nousemaan.

– Joukkueelle iso kiitos. Jokainen tiesi, että olemme ennakkosuosikkeja ja meidän on pakko voittaa, jotta saamme turnaukselle oikean suunnan. Kun tullaan tuolla efortilla, varsinkin hyökkäyssuuntaan, niin ei voi olla kuin ylpeä, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomella oli jopa 140 pallonhallintaa ja uskomattomat 40 koriin johtanutta syöttöä.

– On selvästi pelattu kahdeksan sekunnin koripalloa ja pelattu sitä myös yhdessä joukkueena. Numerot vahvistavat, että mitä kentällä näytti tapahtuvan.

Suomelta yhdeksän pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pistelukemille, mutta tilastoissa esiin pompahtaa takurikolmikko Kati Ollilainen (20/7/7 syöttöä/4 riistoa), Alexandra Ailus (15/6/10 syöttöä/3 riistoa) ja Janette Aarnio (17/11/6 syöttöä/7 riistoa/2 torjuntaa).

– Meillä oli kaksitoista onnistujaa kentällä, mutta jos kapellimestarit pitävät tuolla tavalla peliä näpeissään, niin yhdeksän muun on aika mukava pelata ympärillä.

Suomi kohtaa perjantaina EM-kisojen toisessa ottelussaan Norjan.

Ottelutilastot