Korisliigan nousijajoukkue Ura Basket Kaarinasta on saanut riveihinsä kansainvälisen tason vahvistuksen, kun Susijengin nousevaan nuoreen kaartiin lukeutuva Visa-Basketin kasvatti Fiifi Aidoo, 22, liittyy joukkueeseen yksivuotisella sopimuksella. 189-senttinen Aidoo pelasi edelliset kaksi kautta Yhdysvaltain NCAA-liigaa Grand Canyonissa.

Aidoo on aiemmin pelannut Suomessa divari A:ta ja divari B:ta, mutta helsinkiläislähtöisen takamiehen ensiesiintyminen Korisliigassa tapahtuu Ura Basketin paidassa.

– Halusin seuraan, minne minut oikeasti haluttiin. Omalle pelipaikalleni oli vielä tilaa ja tiedän, että voin auttaa joukkuetta, kertoo Aidoo, joka sai tarjouksia myös Euroopasta ja muista Korisliiga-joukkueista.

– Joukkuehenki pitäisi olla ainakin kohdillaan. Varmasti vitsejä löytyy kyllä kova määrä. Todellakin odotan Korisliiga-debyyttiäni ja uskon, että yllätetään moni, Aidoo jatkaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Fiifi on fyysisesti poikkeuksellisen lahjakas koripalloilija, jonka erikoistaidot tuo meille mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Me puolestamme haluamme tarjota hänelle sopivia haasteita ja auttaa häntä pääsemään lähemmäs henkilökohtaisia tavoitteitaan ja kehittymään pelaajana, Ura Basketin apuvalmentaja Juho Kailio kertoo.

– Uskon, että rosterimme ja pelitapamme on lähestulkoon täydellinen Fiifille, ja vielä tärkeämmin: Fiifi joukkueelle. Kunhan puolustuksen intensiteetti saadaan asetettua, tempo nostettua äärirajoille ja laatu uusiin ennätyksiin, pystymme varmasti aiheuttamaan harmaita hiuksia tämän kauden vastustajille, jatkaa Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie.

Ura Basketilla on voimassa sopimukset kaudesta 2018-19 Fiifi Aidoon, Malik Dimen, Stephen Croonen, Mikael Sandbergin, Pyry Rainamaan, Eero Sahlbergin, Ville Hännisen, Joona Airennen, Aleksi Akpason ja Eldar Skamon kanssa.