196-senttinen laituri Jeremy Morgan on Kouvojen toinen ulkomaalaisvahvistus kaudelle 2018-2019. Morgan valmistui Northern Iowan yliopistosta vuoden 2017 keväällä. Viime kauden laituri pelasi NBA:n kehitysliigaa (G League). Kouvoissa Morganille on suunniteltu vastuuta pelipaikoille 1-3.

Jeremy Morgan, 23, pelasi täydet neljä kautta Northern Iowan yliopiston Panthers -joukkueessa (UNI). Vastuuta tuli heti ensimmäisestä vuodesta alkaen ja yliopistossa pelaamastaan 131 ottelusta Morgan oli avausviisikossa peräti 110 kertaa. Kolme viimeistä kautta mies oli avauksessa jokaisessa UNI:n ottelussa (100).

Morgan on hyvin monipuolinen pelaaja molemmissa kenttäpäädyissä. Tätä väittämää tukee myös yliopistovuosien tilastot. Neljän kauden aikana syntynyt tilastorivi 9.3/4.2/1.8/1.4r/0.8t on jo sinällään kelpo luokkaa vaikka kahden ensimmäisen vuoden tilastot olivatkin selvästi kahta viimeistä vuotta alhaisemmat. Viimeisellä kaudellaan Morgan tilastoi 14.8 pistettä, 5.8 levypalloa, 2.7 syöttöä, 1.8 riistoa ja 1.1 torjuntaa ottelua kohden. Kolmen pisteen heitot osuivat yliopistoaikana 36%:n ja parhaalla kaudella (15-16) peräti 41%:n tarkkuudella.

Joukkueensa ykköstähti Morgan oli viimeisellä yliopistokaudellaan UNI:n ykkönen kaikissa yllä mainituissa tilastoissa. Morgan valittiin kahtena viimeisenä kautenaan MVC -konferenssin (Missouri Valley Conference) puolustuksen ykkösviisikkoon ja viimeisellä kaudella konferenssin kakkosjoukkueeseen. Konferenssinsa viikon pelaajaksi Morgan valittiin kahdesti.

Heti yliopiston jälkeen, kesällä 2017, Morgan pelasi NBA:n kesäliigaa Memphis Grizzliesin joukkueessa. Kauden 2017-2018 Morgan pelasi kuitenkin G-liigaa Grizzliesin farmijoukkue Memphis Hustlen riveissä 32 ottelun verran tehoin 7.8/3.7/2.0/1.0r. Morgan loukkaantui kesken ensimmäisen ammattilaiskautensa ja palattuaan takaisin parketille, sujui loppukausi hieman kovemmilla tehoilla. NBA:n All-Star viikonlopun jälkeen (11 ottelua) Morganin tehot olivat 11.3/5.3/3.5/1.2r ottelua kohden kolmen pisteen heittojen osuessa 40%:n tarkkuudella

– Olen innoissani päästessäni pelaamaan ison veden tuolle puolen ensimmäistä kertaa urallani. Tämä on minulle hyvä mahdollisuus kehittyä edelleen pelaajana ja auttaa joukkuettamme voittamaan pelejä. Odotan jo malttamattomana uuden kauden alkua, Morgan toteaa Kouvojen sivuilla.

– Jeremy on monipuolinen pelaaja molemmissa päissä kenttää. Hyökkäyksessä hyvä vapaalla kentällä ja heittäjänä. Puolustuksessa ulottuva, hyvä apupuolustaja ja levypallopelaaja. Jeremyn molemmat vanhemmat ovat pelanneet koripalloa yliopistossa joten koukutus lajiin on alkanut jo nuorella iällä. Hänestä on saatu paljon scouttimateriaalia, myös selkeät kehityskohdat ovat tiedossa, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kuvailee tuoretta vahvistusta.

Kouvot kaudella 2018-2019: Ville Kaunisto, Tuomas Hirvonen, David Gonzalvez (USA), Arttu Saarijärvi, Vili Nyman, Teemu Knihtinen, Severi Kaukiainen, Jeremy Morgan (USA), Ilmari Toikkanen ja Benjamin Vanninen.