Susijengin harjoitusvahvuuteen sunnuntaina palanneet viisinkertaiset arvokisakävijät Mikko Koivisto, Petteri Koponen ja Sasu Salin ovat seuranneet tarkalla silmällä joukkueen nuoremman jaoston esityksiä alkusyksyn maaotteluissa. Konkarit jakavat auliisti kiitoksia nuoremmille pelaajille MM-jatkokarsintojen avausviikon alkaessa.

Susijengin harjoitusvahvuuteen sunnuntaina palanneet viisinkertaiset arvokisakävijät Mikko Koivisto, Petteri Koponen ja Sasu Salin ovat seuranneet tarkalla silmällä joukkueen nuoremman jaoston esityksiä alkusyksyn maaotteluissa. Konkarit jakavat auliisti kiitoksia nuoremmille pelaajille MM-jatkokarsintojen avausviikon alkaessa.

Juhannuksena miesten maajoukkuedebyyttinsä tehnyt 204-senttinen, 18-vuotias Mikael Jantunen on pelannut itsensä jo nyt tärkeäksi palaseksi Susijengin rotaatiota kirjauttamalla seitsemässä maaottelussa 6,0 pistettä, 4,9 levypalloa, 1,0 syöttöä ja 1,0 riistoa ottelua kohden.

Jantusen ikätoveri Ville Tahvanainen, 193 cm, teki näyttävän sisääntulon perjantai-iltana nakuttamalla Latviaa vastaan hurjat 24 pistettä Janis Strelnieksiä, Janis Blumsia ja muita monissa liemissä marinoituja eurokenttien rutiinipelaajia vastaan.

Kun yhtälöön lisätään Topias Palmin (syksyn peleissä 13,0 pistettä/3,3 levypalloa/1,3 syöttöä) ja Alex Murphyn (12,0/2,0/2,0) huippuvire, on Susijengin rotaatioon yhtäkkiä hurjasti tunkua MM-jatkokarsintojen ensimmäisen viikon alkaessa.

– Sanotaan, että nuoret pojat saattavat tässä vaiheessa vuotta olla kovemmassa iskussa kuin me vanhukset ja se on näkynyt kentälläkin. Tulee olemaan valmennuksellekin vaikea päätös, ketkä otetaan mukaan karsintoihin, Münchenista sunnuntaina Suomeen palannut Petteri Koponen pohti Koripalloliiton sivuilla.

Sasu Salin astui puolestaan Malagasta saapuneesta lentokoneesta parahiksi nähdäkseen Ville Tahvanaisen heittäneen Latviaa vastaan 24 pistettä ja ratkaisevat kolmosen ja vapaaheiton. Salin säteilee intoa Susijengin uudesta kilpailutilanteesta.

– On hieno nähdä, että jätkät ovat nousseet ennakkoluulottomasti näihin ympyröihin. Junnut haastavat ja kehittävät meitä vanhempia ovat voittaneet kolme peliä kolmesta mahdollisesta, ei tässä oikein voi parempaa toivoa.

Jo vuosikymmenen päivät Susijengissä pelannut Mikko ”La Bomba” Koivisto on kuulunut Susijengin harjoitusvahvuuteen viimeiset kolme viikkoa, mutta sai sunnuntaina alle syksyn ensimmäiset täydet harjoitukset joukkueen kanssa.

– Treeneissä huomasi heti syksyn alusta asti, että vauhtia on tullut treeneissä ja sitä on tullut kentällekin, Koivisto hymyili.

– Itsellä on vielä vähän hakemista, kun on ollut jonkin aikaa kentältä sivussa, joten katsotaan miten pysyy itse vauhdissa mukana.

Susijengi kohtaa torstaina 13.9. klo 19:00 Espoo Metro Areenalla MM-jatkokarsintojen avausottelussa Bosnia & Hertsegovinan.