Kauhajoen Karhu Basketin seurahistorian ensimmäiset kansainväliset pelit päättyivät tältä erää torstai-iltana Pariisissa, kun Ranskan pääsarjan kestomenestyjiin kuuluva Nanterre 92 oli odotetun tyly isäntä. Loppulukemat 91–58 (44–27) eivät jättäneet vierasjoukkueen selityksille sijaa.

Kun maanantaina Nanterre haki murskavoiton myös Kauhajoelta, tippui Karhu Basket Mestarien liigan kolmannella karsintakierroksella yhteistuloksella 182–112.

Näin ollen Nanterre matkaa Mestarien liigan lohkovaiheeseen, kun taas Kauhajoen europelit päättyivät tältä erää.

Karhu Basketilla olisi tosin ollut tarjolla paikka FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa, mutta seurassa päätettiin tällä kertaa kieltäytyä kunniasta.

– Kyseessä on lähinnä taloudellinen päätös. Meillä ei ole vaadittavan laajaa materiaalia kahden vaativan sarjan laadukkaaseen läpiviemiseen. Lisäksi olisimme joutuneet pelaamaan lohkovaiheen pelit todennäköisesti muualla kuin kotisalissamme Kauhajoella, päävalmentaja Jussi Laakso taustoitti FIBA Europe Cupin väliin jättämistä Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tämä kausi on koko seuralle ensimmäinen kokemus kansainvälisistä otteluista kaikkine vaatimuksineen. Erittäin arvokasta oppia pelaajille, valmennuksella ja seurajohdolle.

Karhu Basket keskittyy nyt täysillä Korisliigaan ja Suomen mestaruuden puolustamiseen.

– Kansainväliset pelit olivat meille parasta mahdollista valmistautumista Korisliigaan. Tätä parempia ”harjoitusotteluita” ei kauden alla ole tarjolla, Laakso hehkutti.

– Ihan jo seikkailu Romaniasta Bulgariaan oli joukkueelle kokemus, joka väkisinkin toi kaikki yhteen. Olemme kokeneet arvokkaita hetkiä yhdessä kautta ajatellen.

Kaiken kaikkiaan Karhu Basket pelasi Mestarien liigan karsinnassa kuusi ottelua. Kauhajokelaisjoukkue kaatoi avauskierroksella kahdesti Romanian mestari CSM Oradean ja toisella kierroksella kahdesti Bulgarian mestari Levski Lukoilin. Neljä voittoa kuudesta kansainvälisestä koitoksesta on oivallinen aloitus seuralle kuin seuralle kansainvälisillä parketeilla.

Karhu Basketin Korisliiga-urakka alkaa jo sunnuntaina, kun Kauhajoelle saapuu viime kevään finaalivastustaja Salon Vilpas.

Ottelutilastot