Susijengiläiset hyvässä iskussa Euroopassa

© Kuva: fiba.com

Viimeisetkin Susijengin pelaajat pääsivät tositoimiin Euroopan korisparketeilla viikonloppuna. Erik Murphy jatkoi vahvoja otteitaan Saksassa, Matti Nuutinen ja Roope Ahonen aloittivat vahvasti Espanjan LEB Orossa ja Carl Lindbom väläytteli osaamistaan Puolassa.

Saksassa vietettiin cup-viikonloppua ja suomalaisten joukkueista sekä Shawn Huffin, Erik Murphyn ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners että Petteri Koposen Bayern München olivat taistelemassa paikasta kahdeksan parhaan joukkoon.

Frankfurt eteni seuraavalle kierrokselle kukistaessaan niukasti Ulmin 78-74 (34-42). Murphy oli jälleen joukkueen johtohahmo 15 pisteellä, seitsemällä levypallolla ja torjunnalla. Huff keräsi tilastoikseen viisi pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston. Voitolla Frankfurt eteni kahdeksan parhaan joukkoon.
Ottelutilastot

Bayern München ei antanut Giessenin yllättää itseään, vaan eteni jatkoon 106-92 (60-33)-voitolla. Koponen pussitti 11 pistettä, antoi neljä syöttöä ja torjui vastustajan heiton kertaalleen.
Ottelutilastot

Nuutinen ja Ahonen debytoivat vahvasti

Sasu Salinin Malaga vietti todellista härkäviikkoa, johon mahtui kolme peliä. Tiistaisen EuroCup-ottelun jälkeen Malaga oli Espanjan ACB-liigassa tulessa torstaina Fuenlabradan vieraana hakien 93-79 (45-43)-voiton. Salin kuului joukkueensa tehokkaimpiin tykittäen 19 minuutissa 12 pistettä ja koristellen tilastojaan vielä neljällä levypallolla ja syötöllä.
Ottelutilastot

Malagan viikko päättyi sunnuntaina Real Madridin vieraana. Malaga oli voitossa kiinni vielä 1,5 minuuttia ennen loppua johdettuaan 82-81, mutta Facundo Campazzon kori bonusvapaaheitolla sekä Sergio Llullin kolmonen päättivät Malagan voittohaaveet. Lopulta Real piti pisteet 89-82 (48-36)-voitolla. Salin upotti ottelussa kahdeksan pistettä, otti neljä levypalloa ja tilastoi syötön ja sekä riiston.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Orossa Nuutisen ja Ahosen Oviedo aloitti kautensa niukalla 77-82 (72-72, 43-40)-jatkoaikatappiolla Bilbaolle. Suomalaispelaajat olivat heti isossa roolissa ja Nuutinen oli joukkueen ykkösnimi 20 pisteellä, kuudella levypallolla ja kahdella riistolla. Ahonen esiintyi niin ikään vahvasti yhdeksän pisteen, kahden levypallon, viiden syötön ja riiston saalillaan. Suomalaiskaksikko sai runsaasti vastuuta Nuutisen pelatessa lähes 36 minuuttia ja Ahosen saadessa peliaikaa 32,5 minuutin verran. Kaksikko oli myös teholuvuissa joukkueensa parhaat.
Ottelutilastot

Lindbom ja Kanervo avasivat kautensa

Carl Lindbom sai runsaasti vastuuta debyytissään puolalaisen Roda Radominn riveissä, mutta Roda Radom hävisi 70-89 (31-45) Stal Ostrow Wielkopolskin vieraana. Lindbom uurasti kentällä 30 minuuttia tilastoiden kahdeksan pistettä, viisi levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Antti Kanervo teki ensiesiintymisensä Islannin liigassa, kun hänen joukkueensa Stjarnan voitti kotikentällään 94-77 (45-55) IR:n. Stjarnanin voiton takeena oli hurja viimeinen neljännes, jonka se vei nimiinsä 25-8. Kanervo kirjautti pelissä 35 minuuttia, kuusi pistettä, kahdeksan levypalloa ja kolme syöttöä.
Ottelutilastot

Jamar Wilsonin Lietkabelis otti niukan 81-77 (36-42)-voiton Utenos Juventuksesta Liettuan liigan ottelussa. Lietkabelis oli takaa-ajajana suurimman osan ottelusta, mutta nousi vahvan viimeisen neljänneksen (23-12) turvin voittoon. Wilson kieputti seitsemän pistettä ja neljä levypalloa.
Ottelutilastot

Gerald Lee Junior käynnisti kautensa Israelin liigassa Ironi Ness Zionan kanssa 90-84 (44-43)-voitolla Maccabi Rishonin vieraana. Lee käytti saamansa 16 minuuttia tehokkaasti nostellen 12 pistettä ja käsiin tarttui myös kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Unkarin liigassa Alex Murphyn Szolnoki Olaj jatkaa puhtaalla pelillä kahden kierroksen jälkeen, kun se voitti kotikentällään Szombathelyn 88-68 (45-33). Murphy koristi tilastojaan kuudella pisteellä, neljällä levypallolla ja kolmella syötöllä.
Ottelutilastot

Suomalaisvalmentajat voittoisia

Ranskan ProA-liigassa Lassi Tuovin valmentama haki 86-81 (44-38)-voiton Antibesin vieraana. Strasbourg on voittanut neljästä ottelustaan kaksi.
Ottelutilastot

Luxemburgin liigassa Anton Mirolybovin valmentama Racing otti kauden toisen voittonsa kaadettuaan kotonaan Eschin 90-73 (56-36).
Ottelutilastot

Saksan ProB-joukkue OrangeAcademy Ulmia koutsaava Daniel Jansson joutui pettymään, kun Ulm hävisi Bayern München II:lle 57-67 (31-29).
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.