Kaksi edellistä Korisliiga-kamppailuaan hävinnyt KTP-Basket käänsi kelkkansa Uudenkaupungin Korihaiden vieraana. Loppulukemat 89–99 (52–50) kertovat vierasjoukkueen vahvasta toisesta puoliajasta.

Vielä ensimmäisellä puoliajalla näytti, että Korihait on matkalla toiseen peräkkäiseen voittoonsa. Muun muassa 210-senttinen Mika Nuolivirta näytti kauden parastaan. Nuolivirran kymmenen pistettä johdatti kotijoukkueen puoliaikatauolle kahden pisteen johtoasemassa.

Toisella puoliajalla kotkalaisten rakoillut puolustus tiivistyi huomattavasti. Korihailla oli vaikeuksia enää saada vapaita heittopaikkoja, niinpä kotijoukkueen heittoprosentit laskivat reippaasti.

– Se, että pystyttiin kairaamaan voitto parin aika heikon esityksen jälkeen, tuli tosi tärkeään paikkaan. Tästä on huomattavasti helpompi lähteä rakentamaan tulevaa, KTP-luotsi Tomi Kaminen tuumi Koripalloliiton sivuilla.

Myös Korihaiden pelintekijä Mario Edwardsin pelaaminen tehtiin hankalammaksi kuin avauspuoliskolla. Edwards sai pienestä hiipumisesta huolimatta kasaan kelpo saldon: 14 pistettä, kuusi levypalloa ja 12 syöttöä, joista yhdeksän jo ennen puoliaikaa.

– Meillä on ollut vaikeuksia kolmansien jaksojen kanssa. Pelaamme aina ensimmäisen puoliajan hyvin, mutta jokin kolmannessa neljänneksessä aiheuttaa ongelmia, hämmentynyt Korihaiden päävalmentaja Damion Dantzler ihmetteli.

KTP:n tehot jakaantuivat melko tasaisesti. Paras oli sentteri Kevin Langford 21 pisteellään. Langfordia säestivät muun muassa Matt Williams Jr. 18 pisteellä ja Antto Nikkarinen 17 pisteellä. Myös avausviisikkoon noussut Juho Lehtoranta esitti kauden parastaan: reilussa 30 minuutissa 13 pistettä, neljä levyä ja kolme syöttöä.

Korihait saa seuraavaksi vieraakseen Kouvolan Kouvot sunnuntaina. KTP:n ottelut jatkuvat sen sijaan jo perjantaina kotiottelulla Tampereen Pyrintöä vastaan.