Heittopelinsä kanssa pahasti tuskaileva Thunder isännöi Kyrie Irvingin Celticsiä

© Kuva: Getty Images

Oklahoma City Thunder yrittää korjata katastrofaalista kauden aloitustaan Ruudun TV-ottelussa torstain ja perjantain välisenä yönä Boston Celticsiä vastaan. Oklahoma on hävinnyt Chicago Bullsin tavoin kauden kolme ensimmäistä otteluaan.

Viimeisimmän tappion joukkue kärsi maanantaina Sacramento Kingsille 120-131. Polvivamman parantelun vuoksi kauden kaksi ensimmäistä ottelua väliin jättänyt joukkueen ykköstähti Russell Westbrook kantaakin nyt isoa vastuuta suunnan muuttumisesta. Kingsiä vastaan pelannut Westbrook tehtaili 32 pistettä, antoi kahdeksan syöttöä ja poimi 12 levypalloa.

Thunderin hyökkäys on yksi liigan parhaista. Se on levypallotilastojen ykkönen, riistää joukkueista kolmanneksi eniten ja blokkaa ottelua kohti kuudenneksi eniten.

Ongelmat löytyvät heittopelistä. Heitot pelitilanteista, kolmen pisteen viivan takaa ja vapaaheitoista eivät uppoa. Joukkue on kahdessa ensin mainitussa tilastossa liigan huonoin ja viimeisessäkin toiseksi viimeinen.

Golden State Warriorsin ainoana konkreettisena uhkaajana pidetyn Celticsin alkukauden tilasto on 2-2. Orlando Magic oli sitä tiistaina parempi lukemin 93-90. Kyrie Irving viimeisteli joukkueen parhaana 22 pistettä, vaikka tuskastelikin kolmosten kanssa upottaen kahdeksasta yrityksestä vain kaksi. Nykykuntoista Thunderia vastaan Jayson Tatumin ja Jaylon Brownin avustuksella sekin saattaa kuitenkin hyvin todennäköisesti riittää voittoon.

Oklahoma City Thunderin ja Boston Celticsin kohtaaminen Ruutu-palvelussa torstain ja perjantain välisenä yönä kello 03:00 alkaen.