Kobrille historiallinen voitto – ”Landespedet tulee ja pyyhkii Helsinki Seagullsilla täällä lattiaa”

Lapuan Kobrat yllätti ja otti seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-voiton Helsinki Seagullsin vieraana. Loppulukemat 73–96 (35–45) eivät jättäneet juuri jossiteltavaa.

– Jälleen oli ilo seurata, kuinka paljon olemme kehittyneet joukkueena. Pelaajat alkavat jo aika hyvin tietämään, mitä kentällä aina tapahtuu ja mitä yhdessä halutaan tehdä, pelintekijä Robert Juvonen (8/3) iloitsi Koripalloliiton kotisivuilla.

– Tästä on hieno jatkaa eteenpäin.

Kobrat aloitti ottelun huimalla vireellä. Avausneljänneksellä vierasjoukkue latoi tulostaululle 27 pistettä vieläpä ilman yhtään onnistunutta kolmen pisteen heittoa. Seagulls oli kotiparketillaan ihmeissään, ensimmäinen jakso päättyi 14–27.

Jo toisella jaksolla lapualaisilla oli paikka kasvattaa johtoaan. Pieni huolimattomuus viimeistelyssä kuitenkin kostautui ja Seagulls roikkui sitkeästi mukana.

Kun vielä avausottelussa 35 pistettä heittänyt Wayne Blackshear joutui jättämään kentän, puoliaikatilanne 35–45 tuntui helsinkiläisjoukkueelle torjuntavoitolta.

Seagulls tulikin toisella puoliajalle täynnä tuulta ja tappuraa. Alle viidessä minuutissa Seagulls kiri tasoihin 49–49.

Kobrien kolmannen jakson toinen puolikas oli kuitenkin tyly, näin päätösneljännekselle mentiin 13 pisteen vierasjohdossa. Viimeisellä jaksolla lapualaiset pelasivat järkevästi, eikä Seagullsilla ollut enää mahdollisuutta kunnon kiriin.

Kobrat voitti myös levypallot murkaavasti 47–29. 19 lapualaisten levypalloista tuli vielä hyökkäyspäässä.

– Onhan se ennenkuulumatonta, että landespedet tulee ja pyyhkii Helsinki Seagullsilla täällä lattiaa. Jännä nähdä, miten Seagulls vastaa tähän aikanaan Lapualla, Kobrat-luotsi Lars Ekström vitsaili.

– Meillä oli paljon onnistujia tänään. Esimerkiksi Juvonen ja Mike Morsell (24/8) antoivat kauden parastaan.

Seagullsin leirissä murskatappio kotiparketilla ei juuri hymyilyttänyt.

– Ei ollut millään tavalla hyväksyttävä esitys kotiyleisön edessä. Ei voi muuta kuin pyytää anteeksi. Tästä on pakko parantaa, Seagullsin takamies Alex Vaenerberg totesi.

– Annoimme 62 pistettä vastustajalla kolmen sekunnin alueelta. Se on varmaan historiamme huonoin suoritus. En halua ottaa mitään pois Lapuan voitolta, he tekivät kaiken niin kuin meidän olisi pitänyt. Mutta meiltä anteeksiantamaton suoritus, päävalmentaja Mikko Larkas manaili.

Kobrien pelit jatkuvat sunnuntaina BC Nokian vieraana. Seagulls sen sijaan yrittää palata voittojen pariin keskiviikkona Tampereella.

Lähde: Korisliigan kotisivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.