BC Nokia sai revanssin paikallisvastustajastaan – ”Ilme ja taistelutahto oli alusta lähtien kohdillaan”

Keskiviikkona Tampereen Pyrinnön murskaamaksi joutunut BC Nokia ei antanut paikallisvastustajansa toista kertaa saman viikon aikana juhlia. Isänpäivän Pirkanmaan derbyssä BC Nokia oli kotiparketillaan parempi 86–81 (41–33).

– Ottelupalaverissa puhuttiin, että ei ole mitään tekosyitä, pelataan yhdessä kovaa ja jätetään kaikkemme kentälle. Ilme ja taistelutahto oli alusta lähtien kohdillaan, BC Nokian käskyttäjä Ville Tuominen iloitsi Korisliigan sivuilla.

BC Nokia aloitti heti ottelun vakuuttavasti. Keskiviikkoisesta lamaannuksesta ei ollut tietoakaan. Nokialaisjoukkueessa ei hämmennytty, vaikka Niko Mattila joutui jättämään paikallisottelun väliin yllättäen.

– Kun puolitoista tuntia ennen peliä Mattila kävi oksentamassa pukukopissa ja koko ottelusuunnitelma muuttui, niin aika vähän taktisia aseita oli, Tuominen kertasi.

BC Nokian voiton takuumiehenä toimi Dragan Labovic, jolle keskiviikkoinen vierailu Tampereella oli vaisu. Labovic heitti tarkasti 27 pistettä ja oli muutoinkin vaikea pideltävä Pyrinnölle.

Kotijoukkueesta erinomaisen pelin pelasi myös Malcolm Bernard (23/10/6s).

– Kontrolloimme tempoa ja toteutimme hyökkäystämme hyvin. Pyrintö on yksi sarjan parhaiten skoraavista joukkueista. Suunnitelma oli hidastaa heitä ja onnistuimme siinä, Bernard kehui.

Koko alkukauden joukkueena yli puolet kolmosistaan upottanut Pyrintö kohtasi Nokialla vääjäämättömän: aina ei kaaren takaa kulje. Pyrinnön kolmoset olivat lopulta 9/37.

– Olimme alusta lähtien köysissä. Tänään oli pitkästä aikaa se peli, jossa heitto ei uponnut. Se tulee ennemmin tai myöhemmin. Nokia paransi pelaamistaan keskiviikosta, se oli selvää, pelintekijä Antero Lehto totesii.

Pyrinnön paras oli atleettinen Kenneth Manigault (34/7).

– Opetuksen mielessä hyvä nähdä, että mitä tehdään, kun pointti ei onnistu ja heitot ei uppoa, niin mitä sen jälkeen Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen mietti.

Lähde: Korisliigan kotisivut