Suomalaissentteri jätti seuransa – ”En kokenut sopeutuvani kovinkaan hyvin joukkueeseen”

© Kuva: fiba.com
Opi baseball -vetojen salat ja käytä tarjoukset hyväksesi!

Alkukaudella Israelin liigan Ironi Nes-Zionaa edustanut pitkäaikainen Susijengi-sentteri ja Uudenkaupungin Korihaiden kasvatti Gerald Lee Junior, 31, jättää seuransa. Sopimus purettiin Leen omasta aloitteesta.

Lee ehti pelata 11 ottelua Israelin liigaa 8,5 pisteen ja 4,4 levypallon keskiarvoin sekä kymmenen ottelua FIBA Europe Cupia 10,9 pisteen ja 3,8 levypallon keskiarvoin, mutta vuosikymmenen päivät ammattilaiskoripalloa Euroopassa pelannut sentterijyrä kertoo olleensa lähes alusta asti tyytymätön joukkueessaan.

– En kokenut sopeutuvani kovinkaan hyvin joukkueeseen ja sen pelitapaan missään vaiheessa, Lee kertoo.

– Hain irtiottoa joukkueesta ensimmäisen kerran jo joulukuussa, mutta päätin silloin pelata kuitenkin varman päälle ja jäädä. Puolentoista kuukauden jakson aikana en kuitenkaan löytänyt pelaamiseen vaadittavaa inspiraatiota, joten purimme sopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lee palaa Israelista Suomeen lähipäivinä.

– Kaikki on vielä auki. Ensisijaisesti haen perheelleni parasta mahdollista ratkaisua. Tarkoitukseni on katsella rauhassa tilannetta muutama viikko ja päättää sitten seuraavasta urasiirrostani.

Lee on vuonna 2010 alkaneella ammattilaisurallaan pelannut Eurocupia, Adrianmeren liigaa sekä Montenegron, Espanjan, Romanian, Israelin ja Ranskan pääsarjoja ja Italian kakkossarjaa. Palkintokaapissaan Leellä on Romanian ja Montenegron mestaruusmitalit ja Romanian pronssimitali.

Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa Lee pelasi neljä kautta (2006-10) Old Dominionissa. Keväällä 2010 Lee johdatti Old Dominionin CAA-konferenssin mestaruuteen, jolloin hänet palkittiin myös konferenssin lopputurnauksen parhaana pelaajana.

Korisliigassa Lee on edustanut Uudenkaupungin Korihaita (2004-06) sekä Helsinki Seagullsia (2016-17). Keväällä 2017 Lee juhli Seagullsin kanssa Korisliigan pronssia. Lee nimettiin Korisliigan kehittyneimmäksi pelaajaksi 2006 ja Korisliigan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi 2017.

Susijengissä Lee on pelannut 105 ottelua 8,9 pisteen keskiarvolla. Lee edusti Suomea vuosien 2011, 2013, 2015 ja 2017 EM-kisoissa ja vuoden 2014 MM-kisoissa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Opi baseball -vetojen salat ja käytä tarjoukset hyväksesi!