Uudenkaupungin Korihait on päättänyt vapauttaa Damion Dantzlerin edustusjoukkueen päävalmentajan tehtävistä. Joukkueen valmennuksen ottaa torstaista 31.1.2019 alkaen hoitoonsa portugalilainen Pedro Nuno Monteiro.

Syyt Dantzlerin vapauttamiseen ovat seuran puheenjohtaja Johanna Kutilan mukaan moninaiset. Viimeinen sija sarjataulukossa ei ole tyydyttävä, mutta kyse ei ole kuitenkaan yksinomaan joukkueen urheilullisesta menestyksestä.

– Taustalla on toimintatavoissa pidemmällä aikavälillä esiin tulleita ristiriitoja, jotka alkoivat vaikuttaa sekä valmentajan ja joukkueen että seuran johtokunnan ja valmentajan välisiin luottamussuhteisiin. Koimme tilanteen sellaiseksi, että siihen oli nyt tarve reagoida, Kutila selvittää Korihaiden sivuilla.

Dantzlerin paikan edustusjoukkueen päävalmentajana ottaa kokenut portugalilaisvalmentaja Pedro Nuno Monteiro. Lähes parinkymmenen vuoden peliuransa jälkeen hän on toiminut ammattivalmentajana niin Portugalissa, Meksikossa kuin Kanadassakin, johdattaen muun muassa kaudella 2017-18 valmentamansa Illiabumin Portugalin LPB-liigan voittoon.

– Ykkösjuttu on tällä hetkellä joukkueen peli-ilmeen parantaminen ja sen aikaansaamiseksi tarvitsemme valmentajan, joka uskoo joukkueen kykyyn voittaa ja luo tuota uskoa myös pelaajiin, Johanna Kutila sanoo.

Pedro Nuno Monteiro saapui Uuteenkaupunkiin myöhään keskiviikkoiltana, mutta on ehtinyt perehtyä joukkueen pelaamiseen jo aiemmin videomateriaalin avulla. Ensimmäiset harjoitukset uuden valmentajan alaisuudessa on tarkoitus treenata jo torstaina.