Naisten yliopistokentillä nähtiin suomalaiskohtaaminen

© Kuva: Ilari Isotalo
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Naisten NCAA-kentillä Ninni Salmen Northern Illinois kukisti Sara Rokkasen Toledon niukasti kahden pisteen erolla. Viikonloppuna tärkeitä voittoja pääsivät juhlimaan myös Elina Koskimies, Lotta-Maj Lahtinen, Venla Varis sekä Manhattanin suomalaiskaksikko Sini Mäkelä ja Tuuli Menna.

MAC-konferenssin suomalaiskamppailussa Sara Rokkasen Toledo jäi niukasti alakynteen, kun Ninni Salmen Northern Illinois ratkaisi ottelun viimeisillä sekunneilla hyväkseen loppunumeroin 52-54 (21-30). Rokkanen repi joukkueelleen kolme levypalloa ja yhden torjunnan 21 minuutissa Salmen jäädessä kolmessa peliminuutissaan ilman tilastomerkintöjä. Toledo ja Northern Illinois ovat molemmat keränneet kevään konferenssiotteluista seitsemän voittoa ja viisi tappiota.

Elina Koskimiehen American kaivoi Patriot League-konferenssissa jo 12. peräkkäisen voittonsa päihittämällä Lehighin täpärästi 47-50 (17-22). Koskimiehen 29 minuutin iltapuhde tuotti viisi pistettä, kuusi levypalloa sekä kaksi syöttöä ja ottelu oli samalla Koskimiehelle jo kolmaskymmenes peräkkäinen, jossa hän on pussittanut vähintään yhden kolmosen.

Western Athletic- konferenssissa Venla Varis antoi kolmostykkinsä puhua Grand Canyonin kaataessa Chicago Staten kotikentällään luvuin 49-84 (24-36). Varis vietti kentällä vain kahdeksan minuuttia, mutta ehti viimeistellä kaaren takaa peräti 12 pistettä.

Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa ACC-konferenssissa kukistaessaan Virginia Techin kotiyleisönsä edessä lukemin 68-76 (31-41). Lahtinen kirjautti tilastosarakkeeseensa 15 minuutissa kaksi levypalloa, kaksi riistoa sekä syötön.

Atlantic-10-konferenssissa Marika Korpisen George Mason ei kyennyt vastaamaan Virginia Commonwealthin tahtiin, vaan joutui tyytymään kotiluolassaan tappioon numeroin 62-38 (26-16). Korpinen jäi viisikossa pisteittä, mutta nappasi 26 minuutissa kolme levypalloa ja riiston sekä tarjoili yhden syötön.

Sandra Karsten nousi jälleen Hofstran tehokkaimmaksi pistenikkariksi upottaessaan 13 pistettä (6/9 heittoa) CAA-konferenssin ottelussa, joka päättyi kuitenkin kotijoukkue Drexelin 39-62 (16-27) -voittoon. Karsten viihtyi aloitusviisikossa 35 minuuttia, joiden aikana hän kirjautti myös kaksi levypalloa ja torjunnan. Marianne Kalin urakoi 30 minuutissa kolme pistettä ja viisi levypalloa.

Hofstran tappioputki venyi entisestään, kun viikonlopun toisessa kohtaamisessa Delaware ylsi kotonaan 47-57 (19-28) -voittoon. Kalin viimeisteli 33 minuutissa neljä pistettä, keräili puolustuspäässä yhdeksän levypalloa ja torjui kerran. Karstenin 22 peliminuuttia toivat Hofstralle kolme pistettä ja yhden torjunnan.

Sini Mäkelän ja Tuuli Mennan Manhattan ei pystynyt katkaisemaan MAAC-konferenssin kärjessä porskuttavan Quinnipiacin kolmentoista ottelun voittoputkea, vaan joutui tyytymään kotitappioon lukemin 64-39 (24-6). Mäkelä tilastoi ottelussa kaksi syöttöä sekä yhden levypallon, riiston ja torjunnan 13 peliminuutissa. Menna puolestaan merkkautti 12 minuutissa yhden levypallon.

Toisessa ottelussaan Manhattan haki vieraista revanssivoiton nujertaessaan Riderin lukemin 60-57 (21-24). Suomalaiskaksikosta kumpainenkin kirjautti yhden levypallon Mäkelän pelatessa seitsemän minuuttia ja Mennan käydessä kentällä minuutin ajan.

Nina Augustinin ja Robert Morrisin voittoputki NEC-konferenssissa tuli tiensä päähän, kun Mount St. Mary’s onnistui ensimmäisenä nujertamaan tappiottoman vastustajansa numeroin 55-61 (29-26). Augustin pelasi viisikossa 32 minuuttia heittäen kuusi pistettä, hakien yhden levypallon ja jakamalla syötön.

Ella Väätäsen Long Island kärsi tappion paikalliskamppailussa St. Francis Brooklynia vastaan lukemin 64-87 (36-44). Väätänen urakoi jälleen aloituksessa lähes täydet minuutit viimeistellen viisi pistettä, yhden levypallon ja yhden torjunnan 36 minuutissa.

Kia Vaalavirran San Franciscon tappioputki West Coast-konferenssissa sai jatkoa, kun ottelua hallinnut Saint Mary’s nappasi kotivoiton luvuin 63-88 (30-49). Vaalavirta jäi 17 minuutissa pisteittä, mutta merkkautti tilastoriviinsä kaksi levypalloa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS