Susijengi johti sunnuntain ratkaisevaa MM-karsintaottelua 11 pisteellä kolmannen jakson loppuhetkillä, mutta Venäjän pitkään rautoihin kalahdelleet kaukoheitot alkoivat kuitenkin löytää tietään korisukkaan päätösneljänneksen alussa ja 7500-päinen kotiyleisö sai nautiskella Venäjän rynnätessä Kiinan MM-kisoihin 91-75 (37-38)-voitollaan.

Susijengin kapteeni Shawn Huff (3/2) antoi tappion jälkeen täyden tunnustuksen Venäjälle, joka tuli avausneljänneksellä 18 pisteen takaa ja kolmannella neljänneksellä 13 pisteen takaa kiinni voittoon.

– Me jätettiin kaikki kentälle. Me tultiin periin hirveällä intensiteetillä ja onnistuttiin korjausliikkeissä pitkin matsia, mutta Venäjä vastasi aseisiimme. He pistivät aika monta kovaa heittoa päätösneljänneksellä käsi naamassa sisään, Huff totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

Kapteeni Huff kohotti korkeaan asemaan myös loppuunmyydyn permiläiskatsomon, joka piti kuurouttavaa meteliä jo puoli tuntia ennen kohtalonottelun alkua.

– Kun joukkueella on selkä seinää vasten mutta tällainen kotiyleisö tukenaan, pystyy joukkue mihin tahansa. Me olemme kokeneet sen joskus aiemmin ja Venäjä koki sen tänään, jatkoi Huff.

Ajatus puolitoistavuotisen MM-karsintaurakan päättymisestä sai kapteenin mietteliääksi. Marraskuun 2017 vierasvoitolla Bulgariasta alkanut maraton katkesi vasta kalkkiviivoilla kahden tunnin lentomatkan päässä Moskovasta ja MM-kisapaikka roikkui käytännössä neljän minuutin päässä.

– Pienissä asioissa olisimme voineet olla parempia: vähän parempi pallonpaine, parempi syöttölinjojen puolustus, parempi pallonliike, mutta peli ei tyhjene siihen. Päällimmäinen tunne on harmitus, mutta tämä on urheilua ja matka jatkuu, Huff kuittasi.

– Olen ylpeä jokaisesta matkalla mukana olleesta jätkästä. En pelkästään tänään pelanneista kavereista vaan myös niistä, jotka ovat pelanneet ja treenanneet kanssamme kaikissa karsintaikkunoissa.