Naisten NCAA:ssa Elina Koskimiehellä oli tehokas 18 pisteen ilta Americanin yltäessä jo neljänteentoista peräkkäiseen voittoonsa. Joukkue on kärsinyt Patriot League-konferenssissa vain yhden tappion.

Koskimiehen American venyi Patriot Leaguessa jo 14. peräkkäiseen voittoonsa, kun Lafayette kaatui vieraissa numeroin 67-57 (35-37). Koskimies urakoi ottelussa täydet 40 minuuttia tilastoiden komeat 18 pistettä, neljä levypalloa, neljä syöttöä ja yhden torjunnan. Tarkkakätinen takamies pussitti tuttuun tapaansa kaikki vapaaheittonsa puhtaasti sisään ja pitää tällä hetkellä koko NCAA:n vapaaheittotilaston kakkossijaa.

Northeast-konferenssissa Ella Väätäsen Long Island pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä voittoputkeaan kaivaessaan toisen peräkkäisen voittonsa nujertamalla Saint Francisin lukemin 75-69 (31-37). Väätänen pelasi viisikossa 27 minuuttia kauhoen neljä levypalloa ja torjuen kertaalleen ennen virhetilinsä täyttymistä.

Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech joutui neljän peräkkäisen voiton jälkeen tyytymään tappioon, kun Virginia osoitti kotiparketillaan paremmuutensa loppunumeroin 45-53 (17-20). Lahtinen upotti 22 minuutissa neljä pistettä ja onnistui riistämään pallon peräti kuudesti.

Manhattan voittoputkessa

MAAC-konferenssissa Manhattan kukisti Ionan toistamiseen napatessaan niukan kahden pisteen voiton vieraskentällä lukemin 54-52 (25-27). Sini Mäkelä pääsi irti 24 minuutiksi, joiden aikana hän pussitti viisi pistettä, haki neljä levypalloa ja yhden riiston sekä tarjoili yhden syötön. Tuuli Menna jäi yhdeksässä minuutissaan pisteittä, mutta merkkautti yhden hyökkäyslevypallon.

Toisessa ottelussaan Manhattan päihitti Saint Peter’sin numeroin 46-62 (25-30) ja kilautti tililleen kolmannen peräkkäisen voittonsa. Menna upotti seitsemässä minuutissa kaksi pistettä ja noukki yhden levypallon. Mäkelä puolestaan tilastoi 23 minuutissa yhden riiston.

Atlantic-10-konferenssissa loppusummerin soidessa uponnut kolmonen ratkaisi niukan voiton Marika Korpisen George Masonille Daytonin kaatuessa luvuin 51-54 (25-31). Korpinen jäi kymmenessä peliminuutissaan pisteittä, mutta haki käsiinsä kaksi levypalloa sekä torjunnan.

Kalin ja Karsten takaisin voittojen tielle

Hofstra katkaisi pitkän tappiokierteensä CAA-konferenssissa kaataessaan Northeasternin kovan loppukirin päätteeksi lukemin 63-62 (26-34). Marianne Kalin johti joukkueensa levypallotilastoa seitsemällä levypallolla viimeistellen lisäksi neljä pistettä, kolme riistoa sekä kaksi torjuntaa 29 minuutissa. Sandra Karsten ylsi 23 minuutissa kuuteen pisteeseen ja jakoi samalla kolme syöttöä.

Sara Rokkasen Toledo sai Mid-American-konferenssissa vastaansa Ball Staten ja ratkaisi tiukan kamppailun viime hetkillä nimiinsä voittolukemin 63-62 (28-30). Rokkanen upotti 20 minuutin aikana kuusi pistettä, repi neljä levypalloa ja tarjoili yhden syötön.

Mid-American-konferenssin toisessa ottelussa Ninni Salmen Northern Illinois jäi Central Michiganin jalkoihin luvuin 52-76 (24-40). Salmi kirjautti tilastoriviinsä seitsemässä minuutissa yhden levypallon sekä torjunnan.

Kia Vaalavirran San Francisco kärsi jo kuudennen peräkkäisen tappionsa, kun vastaan asettui West Coast-konferenssin kärkijoukkue Gonzaga, joka vahvisti asemiaan entisestään nappaamalla voiton lukemin 64-44 (27-20). Vaalavirta kävi kentällä minuutin ajan jääden ilman tilastomerkintöjä.