Lauri Markkasen Bullsin syvimmät ongelmat eivät ole poistumassa

© Kuva: Getty Images

Lauri Markkasen Chicago Bullsin jälleenrakennusprojekti on käynnissä toista vuotta, mutta kehitystä ei ole juuri tapahtunut. Bullsin suurimmat ongelmat ovat viime vuosien aikana olleet toimiston puolella eikä siihen ole näillä näkymin tulossa lähivuosina muutosta.

Bullsin GM Gar Forman ja koripalloasioiden varapresidentti John Paxon pyörittävät Bullsin jokapäiväistä tekemistä ja vastaavat sekä pelaajakaupoista että valmentajavalinnoista. ”GarPax” on saanut faneilta ja medialta runsaasti kritiikkiä epäonnistuneiden pelaajakauppojen ja ylikalliiden sopimusten laatimisesta. Fanit ovat kovaäänisesti vaatineet kaksikon erottamista eikä joulukuussa päävalmentajaksi nimetty Jim Boylenkaan ole intohimoisia faneja vielä vakuuttanut. Mikään ei kuitenkaan näytä muuttuvan lähitulevaisuudessa, sillä seuran omistajaperheen jäsen ja presidentti Michael Reinsdorf luottaa johtohenkilöstöönsä ja hänen mukaansa seura on menossa oikeaan suuntaan.

– Mielestäni olemme itse asiassa hyvässä kunnossa, kun katson NBA:n historiaa ja joukkueita, jotka ovat käyneet läpi jälleenrakennusprojektin. Luulen, että on vaikea löytää joukkuetta, jolla on toisen vuoden jälkeen sellainen runko kuin meillä, Reinsdorf totesi Sun-Timesin mukaan.

– Olen ollut muutamilla vierasmatkoilla tällä kaudella ja olen nähnyt kuinka Jim kommunikoi joukkueen kanssa sekä yhteisesti että henkilökohtaisella tasolla. Hän todella välittää ja mielestäni hän haluaa jollain tasolla olla opettaja. Se on mielenkiintoista, kun ihmiset luulevat hänen olevan kova valmentaja eikä kyse ole siitä, sillä hän on valmentaja, joka vaatii pelaajiltaan. Mutta hän tekee sen siten, että hän laittaa kätensä pelaajien ympärille ja selittää pelaajalla mitä hän yrittää saada pelaajasta irti ja kehittää häntä, Reinsdorf kertoo.

Reinsdorf antoi myös luottamuslauseen vuodesta 2003 joukkuetta johtaneen Paxsonin suuntaan.

– Ihmiset ajattelevat, että Reinsdorfien – isäni (Jerry) ja minun – kohdalla kyse on lojaalisuudesta. Siitä ei ole kuitenkaan kyse. Uskomme meillä olevan oikeat ihmiset oikeilla paikoilla ja se on mitä sanoisin Johnista.

– Fanimme haluavat mestaruuden ja niin haluamme mekin. Se on prosessi, se vie aikaa, meidän on oltava kärsivällisiä, mutta ymmärrän että kärsivällisyyttä on vaikea pyytää. Mielestäni olemme käyneet läpi vaikeimman kohdan tässä kahden vuoden jälleenrakennuksessa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.