Susijengin heittäjä-ässän joukkue nousi 21 pisteen takamatkalta voittoon – ”Ei olisi uskonut”

© Kuva: fiba.com

Sasu Salin ja Malaga saivat lentävän lähdön EuroCupin pudotuspeleille voittamalla ALBA Berliinin vieraskentällä. Islannissa Antti Kanervo tykitti Stjarnanin sarjakärkeen.

EuroCupin puolivälierät pyörähtivät käyntiin ja Malaga nappasi itselleen kotiedun kukistamalla ALBA Berliinin vieraskentällä 91-90 (39-58). Malaga esitti hurjan takaa-ajon ollen pahimmillaan jo 21 pisteen tappioasemassa. Hurja kolmas neljännes (27-12) siivitti espanjalaiset kantaan ja lopulta sankariksi nousi Mathias Lessort, joka donkkasi Brian Robertsin ohiheiton sisään 2,2 sekuntia ennen loppua.

Salin tilastoi ottelussa kolme pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä, riiston ja torjunnan.

– Ei olisi uskonut ensimmäisen puoliajan jälkeen, että peli vielä voitetaan. Aloimme pelata puolustusta niin kuin meidän aina pitäisi, ja sillä saimme sitten peliin omiin käsiin. Tärkeä voitto ja perjantaina uudestaan, Salin kertasi ottelua.

Malaga johtaa otteluvoitoin 1-0 ja kahdella voitolla etenee välieriin. Toinen osaottelu pelataan perjantaina Malagan kotikentällä.
Ottelutilastot

Euroliigassa Petteri Koponen ja Bayern München joutuivat taipumaan kotikentällään Maccabi Tel Aviville 70-77 (31-33). Koponen jäi 14 minuutissa ilman tilastomerkintöjä. Taistelu pudotuspelipaikoista on tasaista ja tappion myötä Bayern putosi sijalle 11. Bayern käy viiden muun joukkueen kanssa tiukkaa kisaa kolmesta viimeisestä pudotuspelipaikasta. Joukkueet ovat kaikki parin voiton sisällä.
Ottelutilastot

Kanervo oli Stjarnanin paras pistemies 17 pinnalla, kun tuore cup-mestari kaatoi kärkiottelussa Njardvikin 82-76 (40-45). Kanervo teki ottelussa tarkkaa työtä etenkin vapaaheittoviivalta pussittaen kaikki 11 yritystään sisään. Tilastoihin kertyi myös kaksi levypalloa ja syöttö. Voitolla Stjarnan nousi sarjakärkeen Njardvikin ohi.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote