Kahden suomalaispelurin yliopisto konferenssin välieriin

© Kuva: Getty Images

Naisten NCAA:ssa Nina Augustin ja Elina Koskimies raivasivat tiensä konferenssien välieriin. MAC-konferenssissa Ninni Salmen ja Sara Rokkasen ottelut päättyivät puolivälieräkamppailuihin.

Nina Augustinin Robert Morris eteni ansaitusti Northeast-konferenssin välieriin lyömällä Fairleigh Dickinsonin puolivälieräottelussa selkein lukemin 38-64 (20-28). Augustin oli jälleen joukkueensa tehokkaimpia korintekijöitä upottaessaan pelitilanneheittonsa 50 prosentin tarkkuudella (4/8) sisään ja viimeistellessään 13 pistettä 33 minuutissa. Lisäksi takamies urakoi neljä levypalloa, neljä syöttöä sekä kaksi pallonriistoa.

Ensi yön välierässä joukkue saa vastaansa vaarallisen Mount St. Mary’sin, joka on yhtenä harvoista joukkueista onnistunut päihittämään Robert Morrisin kauden aikana.

Elina Koskimies löysi heittovireensä tärkeässä paikassa Patriot League-konferenssin puolivälierässä, kun American löylytti Lafayettea lukemin 47-67 (14-36). Koskimies pussitti 14 pistettä, joista yhdeksän syntyi kolmoskaaren takaa, ja tilastoi 31 minuutissa myös neljä levypalloa ja yhden syötön.

American kohtaa Lehighn ensi yön välieräottelussa, jonka voittaja etenee sunnuntain konferenssifinaaliin.

Rokkasen Toledolle puolivälierätappio

Sara Rokkasen Toledo piti johtoasemansa Mid-American-konferenssin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, vaikka Ball State onnistui nousemaan loppumetreillä kahden pisteen päähän. Toledo repi lopulta eron neljään pisteeseen ja varmisti kohtaamisen voiton luvuin 63-67 (23-33). Rokkanen pelasi 28 minuuttia, joiden aikana hän viimeisteli kolme pistettä, kaksi syöttöä ja yhden riiston.

Viime yön puolivälieräottelussa Toledon tie tuli päätökseen, kun Miami heitti vastustajansa kumoon lukemin 54-72 (24-35). Rokkanen nostettiin ottelussa aloitusviisikkoon, jossa hän uurasti 35 minuuttia upottaen kahdeksan pistettä, repien kaksi levypalloa, tarjoillen kolme syöttöä ja riistäen kerran.

Rokkanen pelasi kolmannella kaudellaan Toledossa keskimäärin 24,9 minuuttia ottelua kohden 6,4 pisteen ja 2,9 levypallon keskiarvolla. Tappiosta huolimatta joukkueella on vielä mahdollisuus tulla valituksi joko NCAA-lopputurnaukseen tai WNIT-turnaukseen.

Salmen kausi päätökseen

Ninni Salmen Northern Illinois varmisti paikkansa Mid-American-konferenssin puolivälierissä kaivaessaan yhden pisteen voiton Western Michiganista numeroin 69-70 (29-38). Ottelun ratkaisu syntyi vain muutama sekunti ennen loppuvihellystä, kun ”Huskiesin” Mikayla Voigt nosti pallon koriin onnistuneen ajon päätteeksi. Salmi ei pelannut ottelussa.

Puolivälierässä Northern Illinois sai vastaansa Ohion, joka vei ottelussa pidemmän korren lukemin 56-72 (25-37) ja varmisti paikkansa MAC-konferenssin välierässä. Salmi pelasi ottelussa kaksi minuuttia jääden ilman tilastomerkintöjä.

Northern Illinoisin kausi päättyi 19 voittoon ja 13 tappioon. Kulunut kausi oli Salmelle NCAA:ssa kolmas, mutta ”Huskiesin” paidassa vasta ensimmäinen. Kauhajoen kasvatti esiintyi otteluissa 8,3 minuutin, 1,4 pisteen ja kahden levypallon keskiarvoilla.

Kalin ja Karsten jatkoon, Variksen kausi ohi

Hofstran pudotuspeliurakka CAA-konferenssissa alkoi trillerimäisellä voitolla Elonista lukemin 77-75 (41-34) ja ottelun ehdoton tähti oli Hofstralle hurjat 42 pistettä pussittanut Boogie Brozoski. Sandra Karsten tilastoi 18 peliminuutissa yhden pisteen, kaksi levypalloa ja yhden pallonriiston. Marianne Kalin pelasi avausviisikossa yhdeksän minuuttia jääden ilman tilastomerkintöjä.

Joukkue saa seuraavaksi puolivälierässä vastaansa konferenssin kärkijoukkueen James Madisonin.

Venla Variksen onnistumiset eivät riittäneet voittoon ja jatkopaikkaan, kun Grand Canyon kaatui CSU Bakersfieldille Western Athletic-konferenssin puolivälierässä numeroin 59-73 (29-33). Varis oli joukkueensa tehokkain korintekijä 14 pisteellä ja hän jakeli lisäksi kolme syöttöä sekä haki yhden levypallon.

Grand Canyonin kausi päättyi seitsemään voittoon ja 20 tappioon. Varis pelasi komealla tulokaskaudellaan keskimäärin 19,1 minuuttia ottelua kohden tilastoiden keskimäärin 6,4 pistettä ja 0,5 levypalloa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote