Petteri Koponen kovassa heittovireessä – suomalaisille kovia voittoja

© Kuva: Getty Images

Petteri Koponen palasi lievän keskivartalovamman jäljiltä pelikentälle tehokkaasti, mutta hänen 15 pistettä eivät riittäneet siivittämään Bayern Müncheniä voittoon Olympiakosista Euroliigan ottelussa. Saksassa, Espanjassa ja Puolassa sen sijaan suomalaiset pääsivät juhlimaan voittoja.

Koponen oli saksalaisjoukkueen tehomies pussittamalla kuudesta kolmen pisteen yrityksestään viisi pussin pohjalle ja tilastoi lisäksi levypallon ja syötön. Koposen vahva esitys ei kuitenkaan kantanut Bayernia voittoon, kun se hävisi kreikkalaisille selvästi 69-89 (31-50).

– Pelasimme huonosti heti alusta saakka ja olimme jo nopeasti 10-15 pistettä tappiolla. Silloin, erityisesti vieraskentällä, on vaikea tulla takaisin peliin. Meidän on taisteltava ja pystyttävä parempaan. Totta kai olemme pettyneitä tällä hetkellä. Emme pelanneet hyvin ja meidän on muutettava se niin nopeasti kuin mahdollista. Meillä on vielä pelejä sekä Euroliigassa että Saksan liigassa. Meillä on edelleen paljon tavoitteita ja meidän on tehtävä paljon töitä, Koponen mietiskeli Euroliigan sivuilla Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Tappio oli kova kolaus Bayernin pudotuspelihaaveille, sillä se on tällä hetkellä 11. kaksi voittoa pudotuspelipaikasta.

Saksan Bundesliigassa vietettiin suomalaisjuhlia kaksin kappalein.

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion luotsaama Crailsheim otti tärkeän 86-80 (29-36)-voiton Bremerhavenista. Voitto oli Crailsheimille kauden kuudes ja se on sarjassa 15.

Voittoa pääsi juhlimaan myös Frankfurtin kolmikko Shawn Huff sekä Gordon ja Daniel Herbert. Vahvan toisen puoliaikansa turvin Frankfurt kiri Bayreuthin ohi 76-72 (30-38)-vierasvoittoon. Huffin tilastoihin kirjattiin kaksi levypalloa ja kaksi riistoa. Frankfurt taistelee edelleen tiukasti pudotuspelipaikasta ollen 13. Matkaa kahdeksan parhaan joukkoon on kahden voiton verran.

Puolan liigassa Carl Lindbomin Rosa Radom oli niin ikään voittoisa kaataessaan kotonaan Koszalinin 91-78 (44-47). Lindbom oli jälleen tehokkaana 11 pisteen, neljän levypallon, syötön ja torjunnan tilastoillaan. Radom on sijalla 13.

Espanjan LEB Orossa Roope Ahonen oli tutun tehokas, kun hän pussitti 13 pistettä Oviedon ottaessa jo viidennen peräkkäisen voittonsa kaataessaan vieraissa Castellon 89-84 (48-49). Pisteiden ohella Ahonen keräsi tilastoihinsa myös yhden levypallon, seitsemän syöttöä ja kaksi riistoa. Oviedo on sarjassa kolmantena.

Lähde: Koripalloliiton tiedote