Nuori Susiladies-lupaus vaihtaa kovatasoisempaan yliopistoon – ”Hieno tarina”

© Kuva: Getty Images

Viimeiset kaksi kautta Western Wyomingissa NJCAA:ta pelannut Nenna Lindström, 20, siirtyy tulevaksi kaudeksi NCAA:han Liberty Universityyn.

NJCAA:ssa (National Junior College Athletic Association) Lindström tehtaili toisella kaudellaan 16,3 pistettä ja 3,4 levypalloa ottelua kohden. Nyt Karhun Pojat -kasvatti ottaa ison harppauksen kohti yliopistojen ykkössarjaa NCAA:ta.

– Western Wyoming on todella hyvä koulu ja koripallon pelaaminen opiskelun ohella on onnistunut hyvin. Yhteistyö valmentajien ja pelaajien kanssa on sujunut myös hyvin, on ollut hieno päästä käymään uusilla pelipaikoilla. Nyt on ihan mahtava fiilis. Monien vuosien tavoite on vihdoin käymässä toteen. Parin kuukauden päästä pitäisi ollakin jo Virginiassa. On upeata päästä opiskelemaan ja pelaamaan Liberty Universityssä, Lindström kertoo.

Big South -konferenssissa pelaava Liberty University on historiassaan voittanut konferenssimestaruuden kuusitoista kertaa ja pelannut NCAA:n lopputurnauksessa yhtä monta kertaa.

– Henkilökohtaisella tasolla haluan kasvaa sekä pelaajana että ihmisenä. Joukkuetasolla tavoitteena on tietenkin voittaa konferenssimestaruus ja sitä kautta mennä NCAA:n lopputurnaukseen. Se olisi ihan varmasti todella upea kokemus. Koripallon ohella tavoitteena on myös saada criminal justice -tutkinto valmiiksi.

– Juco-vuodet ovat antaneet minulle hyvää kokemusta pelaamisesta Amerikassa. Olen päässyt pelaamaan täällä isossa roolissa ja saanut paljon vastuuta joukkueessa. Olen päässyt kehittämään itseäni pelaajana hyvässä ja turvallisessa ympäristössä. Nyt on helpompaa lähteä isompaan kouluun, kun kielitaito on parantunut ja paikallinen pelityyli tullut tutummaksi. Libertyssä on iso joukko valmentajia ja huoltajia huolehtimassa siitä, että joukkue pystyy antamaan aina parhaan panoksensa pelissä. Koulu on iso, opiskelijoita on paljon ja siellä on todella hyvät puitteet opiskeluun, asumiseen ja korikseen.

Ennen siirtymistään Atlantin taakse 45 ottelua nuorten maajoukkueissa pelannut Lindström pelasi HBA:ssa, josta hän raivasi tiensä junior collegen kautta NCAA:han.

– Nennalle onnittelut! Heittäjät heittää sanotaan, ja Nenna on heittäjä, jos joku. Loukkaantumiset häiritsivät hieman lukioaikaa, mutta Nenna jaksoi painaa. Junior collegen kautta sitten saavutettiin iso askel uralla. Hieno tarina, HBA:n päävalmentaja Pekka Salminen iloitsee.

Lähde: Koripalloliiton tiedote