Chicago Bullsin suomalaistähti Lauri Markkanen on sivussa loppukauden peleistä. Markkanen koki Toronto-ottelussa itsensä väsyneeksi ja hänen sykkeensä nousi todella korkealle. Bulls ei halunnut ottaa riskejä timanttinsa kanssa, vaan Markkanen huilaa loppukauden.

Chicago on menettänyt jo kauan sitten mahdollisuudet pudotuspeleihin, joten siinä mielessä Markkanen ei menetä kauden kannalta mitään elintärkeitä otteluita. Markkanen kertoi seuran nettisivuilla, että hänellä olisi ollut pelihaluja, mutta seura linjasi miehen sivuun loppukauden otteluista.

– Vähän huolestuttavaa. Laurilla on ollut samoja ongelmia jo Märskyn aikana HBA:ssa, että joutui huilaamaan ylikuntovaivojen takia. Ja jos tämä on nyt ylikuntoa, niin se on toinen tällainen tapaus lähiaikoina. Se voi olla jopa hyvin vaarallista.

– Urheilumaailmassa on jopa tapauksia, joissa näistä ei ole palauduttu, varsinkin jos ne ovat päässeet liian pitkälle. Onneksi Laurin kohdalla se huomattiin heti ja hän pääsee huilaamaan, komean uran pelannut Ville Mäkäläinen puntaroi Unibetin Triplatupla-podcastissa.

Mäkäläisen mukaan osasyy voi olla siinä, että Markkasella oli loukkaantuminen viime kesänä. Sen jälkeen suomalaistähti joutui tekemään kovan työn päästäkseen takaisin pelikuntoon. Markkanen joutui huilaamaan alkukaudesta 23 ottelua.

– Hän halusi tulla takaisin kovassa kunnossa loukkaantumisen jälkeen ja varmasti treenasi liian paljon suhteessa siihen kuinka paljon oli pelejä ja matkustamista. Lopputulos voi olla tuollainen, Mäkäläinen totesi.

Mäkäläinen avasi vielä tarkemmin ylikuntoa ja miten se ilmenee.

– Se on vaarallisimpia asioita, jos otetaan loukkaantumiset pois. Yleensä se ilmenee sillä tavalla, että aamulla kun nousee sängystä, niin syke nousee 130:een tai jopa 140:een, eikä jaksa kävellä esimerkiksi rappusia, kun syke nousee niin korkealle. Silloin keho on ylirasitustilassa. Se ei enää kestä rasitusta ollenkaan, ja sydän käy liian kovaa koko ajan. Se on vaarallista sydämelle ja sitä on vaikea sanoa, kuinka kauan se kestää. Silloin pitää vain levätä, Mäkäläinen avasi.