Lahti Basketball juhlii miesten I divisioona A:n mestaruutta kaadettuaan LoKoKo Bisonsin suoraan kolmessa ottelussa. Lahti vei ratkaisevan finaalin nimiinsä lukemin 107-88 (61-44).

Lahti Basketballin komea kausi miesten Divari-A:ssa sai arvoisensa päätöksen, kun joukkue pääsi nostamaan mestaruuskannua runsaslukuisen kotiyleisönsä edessä Lahti Energia Areenalla. Ainoastaan kaksi tappiota koko kauden aikana kärsinyt lahtelaisjoukkue nujersi finaalisarjassa LoKoKo Bisonsin suvereenisti voitoin 3-0. Illan ottelussa panoksena oli paitsi sarjan mestaruus, myös nousupaikka Korisliigaan.

– Me jaksettiin tehdä töitä ja uskottiin siihen omaan tekemiseen, mitä ollaan koko kausi tehty, joten täytyy olla tyytyväinen. Pelaajat jaksoivat tehdä töitä läpi kauden ja se mielestäni näkyi tässä finaalisarjassa. Nyt huilataan ja käännetään katseet tulevaan lähipäivinä, Lahden päävalmentaja Petri Velling kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Mestaruus ei kuitenkaan irronnut ilmaiseksi, vaan finaalivastustaja Bisons laittoi parhaansa mukaan kampoihin. Ottelun alku oli tasaväkistä vääntöä ja Bisonsin Ville Karvonen sytytti joukkueensa taistelemaan voitosta säkittäen ensimmäiseen kolmeentoista minuuttiin 17 pistettä. Puoliajalle mentiin kuitenkin Lahden 17 pisteen johdossa, kun Sami Ikävalko viimeisteli kolmen pisteen heiton summerin soidessa.

Sisukas loimaalaisjoukkue pysytteli pelissä mukana ja vahva kolmas jakso toi vieraat kahdeksan pisteen päähän. Viimeinen erä oli kuitenkin kotijoukkueen pisteilottelua ja Lahti marssi vakuuttavien esitysten jälkeen voittoon numeroin 107-88 (61-44).

Lahdelle suurimman pistesaaliin kerrytti kuumalla kädellään kotiyleisöä villinnyt Jarred Jones (34/12/5s). Sami Ikävalko (23/2) näytti parasta heitto-osaamistaan osuen viidesti kolmoskaaren takaa. Ratkaisevassa finaalissa erottuivat myös ottelun levypallokuningas Henry Pwono (19/13) sekä varmalla kädellä palloja pussittanut Vesa Mäkäläinen (19/6).

Bisonsin tehotrion muodostivat erityisesti avauserässä loistanut Ville Karvonen (21/3) sekä läpi ottelun vastuuta kantaneet Alex Foster (18/6) ja Marcus White (17/6).