Karhu eteni selvällä voitolla Korisliigan finaaleihin. Kouvojen ja Vilppaan jännittävä välierätaistelu sen sijaan saa jatkoa.

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu Basket varmisti ensimmäisenä joukkueena Korisliigan loppuottelupaikan kaatamalla Kotkan KTP-Basketin tylysti suoraan neljässä välieräkohtaamisessa 4–0. Viimeinen koitos keskiviikkona Kotkassa päättyi koriluvuin 68–79 (32–46).

Karhu Basket oli välierissä lopulta ylivoimainen. Kotiottelunsa kauhajokelaisjoukkue voitti 34 ja 24 pisteellä. Kotkassa myös ensimmäinen kohtaaminen päättyi 11 pisteen turvin Karhu Basketille.

Keskiviikkona tosin KTP näytti tuttua taisteluilmettään ja nousi päätösneljänneksellä jo johtoasemaan, vaikka parhaimmillaan Karhu Basket oli johtanut ottelua 18 pisteellä. Vierasjoukkue ei kuitenkaan KTP:n rynnistystä säikähtänyt, vaan nousi rutiinilla neljänteen välierävoittoon. Karhu Basket vei ottelun viimeiset viisi minuuttia hurjasti 13–0.

– KTP:n nuoret pelurit pistivät meidän pallolliseen pelaamiseen painetta, ja pelimme meni hetkellisesti sekaisin. Kokeneet pelaajamme hoitivat sitten kuitenkin homman ratkaisuhetkillä, Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso kiitteli tyytyväisenä Koripalloliiton tiedotteessa.

Myös puolivälieristään Karhu Basket suoriutui ilman tappiota, joten vielä ei ole hallitseva mestari pudotuspeleissä hävinnyt.

Laakson suunnitelmissa on perjantaina mennä Saloon seuraamaan tulevan loppuotteluvastustajan edesottamuksia. Karhu Basket saa nyt valmistautua viikon verran ensimmäiseen finaalin, johon vastaan asettuu joko Salon Vilpas tai Kouvolan Kouvot.

– Onhan se meille ehdottomasti etu, että pääsemme nyt harjoittelemaankin kunnolla ennen finaalien alkamista, Laakso myönsi.

KTP:n ykkönen oli sentteri Kevin Langford (20/9). Tyrell Nelson (13/12) ja Donte Thomas (13/11) taistelivat nimiinsä tupla-tuplat. Vaihtopenkiltä Joonas Lehtoranta (10/1/3s) pelasi lähes 34 minuuttia.

Karhu Basketin parhaaksi nousi Cameron Jones (17/4/3s). Rene Rougeau (16/8), Greg Mangano (12/9/3s) ja Okko Järvi (10/3) säestivät Jonesia tyylikkäästi.

– Mielestäni puolustuksemme toi meille välierissä ratkaisevan eron, Karhu Basketille erinomaiseksi hankinnaksi kesken kauden osoittautunut Jones summasi KTP:n kaatamista.

Karhu Basket aloittaa finaaliurakkansa ensi viikon perjantaina joko Salossa tai kotonaan Kauhajoella. KTP:n kausi päättyy ensi viikon lauantaina pronssiottelun merkeissä joko Salossa tai Kotkassa.

Kouvot tasoitti otteluvoitot Vilpasta vastaan

Kouvolan Kouvot jatkoi vahvaa pudotuspelikevättään kukistamalla Salon Vilppaan Kouvolan jäähallissa, Lumon Areenalla 88–71 (42–37). Näin otteluvoitot ovat välierässä tasan 2–2.

Kouvot on ollut toistaiseksi ottelusarjassa hitusen niskan päällä. Kotiottelunsa runkosarjan kuutonen on voittanut verrattain helpommin kuin Vilpas omansa. Salohallissa Vilpas on juhlinut molempia voittojaan vain yhden pisteen marginaalilla melkoisten tapahtumien päätteeksi.

Keskiviikon kohtaamista Vilppaalle vaikeutti pelintekijä Teemu Rannikon silmäkulman aukeaminen toisella neljänneksellä. Rannikon takaovileikkaus päättyi epäonnekkaasti törmäämiseen Kouvojen Teemu Knihtisen kanssa. Rannikko palasi puoliaikatauon jälkeen vielä parketille, kunnes silmäkulma alkoi vuotamaan uudestaan. Lopulta Rannikon peliaika jäi näin vain reiluun varttiin.

Kouvot sai luotua tasaisemmin laadukkaita heittopaikkoja ja myös ajoja kohti koreja. Heittovirettään etsinyt Vilpas puolestaan taisteli levypalloista suurella sydämellä. Peräti 19 hyökkäyslevypalloa repinyt Vilpas voitti levypallot selvästi 45–30. Sen sijaan 18 menetystä tasoitti Vilppaan levypalloista saamaa etua merkittävästi.

Kouvojen paras oli huimaan pudotuspelivireeseen yltynyt David Gonzalvez (21/6/10s). Järkälemäinen Thomas Gipson III (19/7/3s) tuotti jatkuvasti Vilppaalle päänvaivaa. Jeremy Morgan (14/9/3s) ja Ville Kaunisto (10/3) suoriutuivat molemmissa päissä kenttää erinomaisesti.

Vilppaalta vain kaksi pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pistelukemiin. Antonio Ballard (18/3) ja Jamie Skeen (12/9) jäivät tällä kertaa vaille riittävää tukea pistetehtailussa. Muun muassa Juho Nenonen (7/8/3s) ja Henri Kantonen (6/5/2s) taistelivat kyllä, mutta varsinkaan kaaren takaa (kolmoset 6/30) Vilpas ei onnistumisia liialti saanut.

Vilppaan ja Kouvojen kuumaksikin kuvailtu välieräsarja jatkuu perjantaina Salohallissa. Kouvolassa jatketaan puolestaan sunnuntaina äitienpäivänä.