Susijengin takamiehen pudotuspelit käynnistyvät – ”Olen taas 100-prosenttisessa kunnossa”

© Kuva: fiba.com

Liettuan liigan runkosarja päättyi viikonloppuna ja pudotuspelit starttaavat tiistaina. Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Jamar Wilsonin Lietkabelis kohtaa puolivälierissä Pieno zvaigzdesin.

Lietkabelisin kautta häiritsivät sekä taustoissa että pelaajistossa tapahtuneet muutokset kauden aikana.

– Tämä on ollut kivikkoisin ja vuoristoratamaisin kausi urani aikana. Meillä oli kauden aikana ongelmamme, mutta päätimme kauden vahvasti. Mieluummin päätän kauden hyvin ja aloitan huonosti kuin päinvastoin, Wilson miettii Koripalloliiton tiedotteessa.

Liettuan sarja oli varsin kaksijakoinen, sillä neljä parasta joukkuetta erottui selvästi. Neljänneksi sijoittunut Lietkabelis nappasi sarjassa seitsemän voittoa enemmän kuin Pieno zvaigzdes. Toisaalta runkosarjan voittaja Zalgiris nappasi yhdeksän voittoa enemmän kuin Lietkabelis. Wilson piti neljättä sijaa kohtuullisena suorituksena.

– Kaikkine kauden aikana tapahtuneine muutoksineen, olemme suhteellisen tyytyväisiä neljänteen sijaan. Cupissa olimme kolmansia, ja kun sarjassa on sellainen joukkue kuin Zalgiris, niin ei jäljellä ollut periaatteessa kuin yksi finaalipaikka. Sarjan kärkijoukkueet ovat kovia, joten siinä mielessä neljäs sija oli varmasti ihan hyvä, Wilson arvioi runkosarjaa.

Pieno zvaigzdes on Lietkabelisille tuttu joukkue, sillä joukkueet kohtasivat kauden aikana peräti kuudesti. Lietkabelis vei otteluista nimiinsä neljä, mutta ottelut olivat pääosin varsin tasaisia.

– He eivät ole meistä kaukana, joten matkustaminen ei tule olemaan ongelma, mutta olemme kärsineet loukkaantumisista viime aikoina. Muun muassa pienet laiturimme ovat loukkaantuneina. Pieno zvaigzdes on tosi fyysinen joukkue, he pelaavat aika vapaata korista ja heillä on pieni rotaatio. Yleensä peleissämme on tehty aika paljon pisteitä ja puolustuksemme nousee avainasemaan. Jos pystymme puolustamaan hyvällä tasolla, niin meillä pitäisi olla kaikki mahdollisuudet.

Wilson lähtee pudotuspelisarjaan luottavaisena.

– Olemme pelanneet viime aikoina suhteellisen hyvää korista. Loukkaantumiset ovat vaikeuttaneet harjoitteluamme, mutta siihen on vain ollut tottuminen.

Susijengin takamies on itsekin kärsinyt pienistä loukkaantumisista, mutta ne ovat jääneet taakse juuri parahiksi pudotuspelien alkaessa.

– Viime ajat ovat olleet minulle vaikeita henkisesti. Ensin väänsin nilkkani ja sitten olin sairaana. Nyt olen kuitenkin taas 100-prosenttisessa kunnossa ja valmis jättämään kaiken kentälle.

Välieriin pääsemiseksi vaaditaan kaksi voittoa. Lietkabelisin ja Pieno zvaigzdesin ensimmäinen ottelu on tiistaina.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.