Elämänsä kenties rankinta kevättä viettänyt Kouvojen Ville Kaunisto päättää uransa tähän kauteen.

Kansanedustajaksi valittu Kaunisto haluaa nauttia viimeisistä hetkistään ammattilaiskoripalloilijana. Alkaneet työt kansanedustajana ja pudotuspelit ovat olleet melkoinen yhdistelmä.

– Huh huh, miten upeaa, että saan päättää urani finaaleissa, Kaunisto hehkuttaa liikuttuneena Koripalloliiton tiedotteessa.

– Osittain olen vähän hämmentynyt. Yleensä runkosarja on aika rehellinen mittari. Kuudes sija ei ollut mitenkään paras lähtökohta. Olen ylpeä, että uskoimme juttuumme, että olemme erilainen ryhmä, joka sopii pudotuspeleihin.

Kapteeni Kaunisto näki kauden keskellä, ettei joukkueessa kaikki ollut välttämättä suinkaan hyvin. Runkosarjassa Kouvot hävisi peräti 21 ottelua.

– Kyllä muutokset kesken kauden aiheuttivat kasvukipuja. Osa pelaajista voi välillä suorastaan huonosti. Mutta samaan aikaan oli koko ajan se tieto, että sitten kuin homma klikkaa, niin se voi tuottaa tulosta. Kun playoffeissa heitetään aina oma ego syrjään, niin se helpottaa sitä klikkaantumista, Kaunisto selittää Kouvojen muodonmuutosta.

Kaunisto linjaa, että pelaaminen Kouvolan jäähallissa on myös osaltaan nostanut joukkueen tasoa.

– Toki Manskarilla on tutut korit, mutta onhan se eri asia pelata koko kaupungin edessä upeissa puitteissa. Saamme siitä paljon voimaa, ei sitä voi liikaa korostaa.

Pitkän uransa päättävä Kaunisto myöntää, että pudotuspelien aikaan lopettamispäätös tuntuu aina piirun verran vaikeammalta.

– Onhan tämä keväisin aika hieno ammatti! Täytyy myöntää, että runkosarjan aikaan oli jo fiiliksiä, että vieläkö oikeasti pitää Suomea kiertää ristiin rastiin. Mutta pudotuspelit ovat oma lukunsa, tämä on hienoa aikaa. Varsinkin kun jäähalli tuo tähän kaikkeen vielä oman mausteensa, 41 miesten maaottelua pelannut Kaunisto hymyilee.