Karhu Basket pääsi juhlimaan mestaruuttaan tälläkin kertaa kotiyleisönsä edessä, kun Kouvolan Kouvot kaatui viidennessä loppuottelussa koriluvuin 90–84 (44–43). Näin Karhu Basket voitti loppuottelusarjan otteluvoitoin 4–1.

Karhu Basket oli läpi kevään vakuuttava. Pudotuspeleissä joukkue hävisi ainoastaan kerran, toisen finaalin Kouvolassa. Mestaruuden varmistanut ottelu oli samalla 20. peräkkäinen kotivoitto Kauhajoelle.

– Nyt on aika tyhjä olo. Olen sanaton, Karhu Basketissa toista kauttaan päävalmentajana toiminut Jussi Laakso puhalsi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Laakso ilmoitti jo kuukausia sitten jättävänsä Karhu Basketin toistaiseksi taakseen. Kaksi ensimmäistä kauttaan apuvalmentajana Kauhajoella työskennellyt Laakso ei pystynyt kiittämään kylliksi saamaansa mahdollisuutta Karhu Basketissa.

– Tämä on todella liikuttava hetki. Neljä vuotta olen Kauhajoella valmentanut. Alusta asti minua on kohdeltu täällä kuin omaa poikaa. Hienoa, että menestystäkin on tullut, mutta ei se ole tässä edes tärkeintä, Laakso hymyili.

– Haluan ennen kaikkea kiittää puheenjohtaja Vesa Ojalaa, joka minut pari vuotta sitten päävalmentajaksi pestasi. Uskon, ettei hän ainakaan juuri nyt hirveästi kadu valintaansa.

Kouvot johti kolmannella jaksolla yhdeksällä pisteellä

Ottelu alkoi melkoisella kori-iloittelulla. Karhu Basket osui ensimmäisestä kahdeksasta kolmosestaan peräti seitsemän. Silti sitkeä Kouvot pääsi toisella jaksolle vain viiden pisteen etäisyydeltä Jeremy Morganin taottua 13 pistettä avausneljänneksellä.

Toinen ja kolmas neljännes eteni Kouvojen tahdissa. Karhu Basketin Renen Rougeaun virhevaikeudet hankaloittivat oranssipaitojen suunnitelmia. Kolmannella jaksolla vierasjoukkue näytti jo ottavan Karhu Basketista yliotteen. Parhaimmillaan Kouvot johti yhdeksällä pisteellä.

Karhu Basket kuitenkin hilautui väkisin Kouvojen rinnalle ja lopulta ohikin. Päätösjakso oli loppuun asti tiukkaa taistelua. Lopulta noin minuuttia ennen päätössummeria Karhu Basketin Cameron Jones tuplasi kovalla kolmosellaan johdon kuuteen pisteeseen. Siitä Kouvot ei enää toipunut, joten Karhu Basket pääsi nostamaan Pantteripatsaan toistamiseen kohti liikuntahallin kattoa.

– Kouvot laittoi meidät todella, todella tiukoille. Ei ollut kaukana, että olisi ollut vielä yksi Kouvolan-reissu edessä, Laakso kehui finaalivastusta.

Laakso jakoi kunniaa auliisti etenkin pelaajistolleen ja myös yli 1700-päiselle yleisölle.

– Meillä on aivan upea joukkue. Ei pelkästään hyviä pelaajia, vaan myös loistavia ihmisiä. Tämän joukkueen kanssa on ollut ilo paiskia hommia joka päivä.

Rougeau, Jones ja McKnight tekivät kukin 20 pistettä

Karhu Basketin sankareiksi viidennessä finaalissa nousivat etenkin Rougeau (20/8/5s), Jones (20/4/8s) ja Chris McKnight (20/8/3r). Myös Greg Mangano (16/8) onnistui tärkeillä hetkillä korinteossa. Bojan Sarcevic (8/4/4s) ja Okko Järvi (6/3) hoitivat oman ruutunsa varsin mallikkaasti.

– Pelasimme mielestäni parasta koripalloamme juuri pudotuspeleissä. Tämä oli ansaittu mestaruus taas, kapteeni Sarcevic hehkutti.

– Haluan sanoa Kouvoista, että mikä kausi, mikä joukkue! Onnittelut heille upeasta työstä ja kovasta taistelusta. He pelasivat Vilpasta vastaan seitsemän välierää, se vaikutti varmasti finaaleissa.

Kouvojen parhaat olivat sunnuntaina Morgan (24/8) ja Thomas Gipson III (24/7). Brian Asbury (16/8) vastasi ainoana Kouvojen penkkipisteistä. David Gonzalvez (8/1/9s), Tuomas Hirvonen (7/4) ja Ville Kaunisto (5/7) urakoivat suuret minuutit.