BC Nokia hankki mestaruusvalmentajan ja kaksi yliopiston paluumuuttajaa

BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt valtavan tukun sopimuksia tulevasta kaudesta 2019/2020.

Näätien päävalmentajaksi tulee Greg Gibson, jonka komentoon saapuvat Yhdysvaltojen yliopistoparketeilta BC Nokian oma kasvatti Shawn Hopkins sekä Kannelmäen pikkupiru Lassi Nikkarinen. Lisäksi Näädissä jatkavat suomalaisista Daniel Dolenc, Niko Mattila, Teemu Sulonen ja Antti Ahonen.

– Olen todella tyytyväinen, että olemme saaneet valmentajan, joka on ennen kaikkea kiinnostunut seurasta ja siinä valmentamisesta. Greg tuo mukanaan kokemusta ja vetovoimaa seuraan, General Manager Marko Pirhonen toteaa seuran tiedotteessa.

– Tällä ratkaisulla saamme toimintaan jatkuvuutta, josta hyvänä esimerkkinä Lassi Nikkarisen ja Shawn Hopkinsin siirtyminen Näädät-paitaan. Odotan innolla nuorten pelaajien kehittymistä seuraavien vuosien aikana. Tämä luo varmasti uskoa myös koko BC Nokian pelaajapolkuun pallokoulusta pääsarjaan.

Suomeen Belgiassa vietetyn kauden jälkeen palaava Greg Gibson odottaa innolla tulevaa haastetta.

– Ilmiselvästi olen hyvin innoissani tästä mahdollisuudesta avata uusi luku Näätien tarinassa. Markolla on hieno visio joukkueesta ja jaan sen hänen kanssaan. Mielikuvani BC Nokiasta on aina ollut positiivinen.

– Tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen meidän pelaajatilanteeseen ja siihen energiaan, mitä he tuovat. Vahvistusten suhteen tärkein asia on, että heillä on oikea asenne ja he toimivat esimerkkeinä nuoremmille pelaajille.

– Haluan, että Nokian kaupunki voi olla ylpeä joukkueestaan ja pääsee katsomaan erinomaista koripalloa positiivisella energialla, kolmevuotisen sopimuksen seuran kanssa tehnyt Gibson kertoo.

Näätien suomalaisrunkoa täydentävät harjoitusringissä olevat nuoret Hugo Boman (’02), Peetu Piirtola (’03) ja Topias Mead (’03). Gibsonin apuna valmennuksessa jatkavat Tero Vasell sekä Aleksi Koskinen.

Lähde: BC Nokian tiedote