Erinomaisen kevään KTP-Basketissa pelannut Joonas Lehtoranta (25 vuotta/194 senttiä) jatkaa kasvattajaseurassaan myös ensi kaudella.

KTP ja Lehtorannan veljessarjan keskimmäinen ovat sopineet ainakin yhdestä vuodesta. Tuleva kausi on nuorukaiselle jo kymmenes pääsarjassa ja kahdeksas Kotkan vihreä-valkoisissa. Kaksi vuotta Joonas Lehtoranta vietti Kauhajoella, jossa hän saavutti Karhu Basketin riveissä SM-kultaa viime keväänä.

Joonas Lehtorannan kontrahtiin on tyytyväinen myös KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen.

– Joonas alkoi lunastaa häneen asetettuja odotuksia loppukaudesta. Halusinkin ehdottomasti hänen jatkavan, toteaa Kaminen kotkalaisten sivuilla.

Joonas Lehtoranta on KTP-Basketin viides sopimuspelaaja. Ihan ensimmäisenä jatkopestin – kaksivuotisen – allekirjoitti joukkueen kapteeni Michael Pounds (30/189) helmikuun alussa.

Jatkoa seurasi melko pian, kun julkistettavaksi tuotiin junioritrion Markus Rautasalo (18/180), Janne Lehtoranta (18/190), Eero Hannikainen (18/190) paperit. Rautasalon ja Hannikaisen sopimukset ovat kaksivuotisia, ja Lehtorannan tulevan kauden mittainen.

KTP:n amerikkalaisvahvistukset ovat poistuneet Kotkasta maltillisten SM-pronssijuhlien jälkeen vähin äänin. Tomi Kamisen mukaan seuralla on tarkoitus hankkia ensi kaudeksi “vähän kovemman kaliiberin jenkit” kuin tänä vuonna, mutta kuitenkin SM-pronssijahdissa onnistuneesta jenkkikvartetista Tyrell Nelson sai mukaansa sopimustarjouksen myös tulevasta.

KTP-Basket ja yhteistyöseura Munkkiniemen Kisapojat järjestivät viikonvaihteen molemmin puolin avoimia harjoituksia Helsingissä ja Steveco Areenalla Kotkassa tuntemattomamman pelaaja-aineksen kartoittamiseksi. Suuria saaliita ei saleille eksynyt, mutta vastaavanlaiset treenit ovat kuuluneet Tomi Kamisen toimintatapoihin ennenkin.

– Kotimaiset pelaajamarkkinat ovat tosi pienet, mutta koko ajan me kuitenkin niitä tähyämme. Joitakin virityksiäkin on, mutta ei niistä vielä sen enempää, kertoo Kaminen.