KTP-Basket on tehnyt pelaajasopimuksen jyväskyläläistaustaisen, heittäväksi takamieheksi tai laituriksi luokitellun Topias Kuukkasen (27 vuotta/187 senttiä) kanssa. Sopimus on muotoa 1+1, eli ensimmäisen vuoden jälkeen kontrahti saa jatkoa tai se on katkaistavissa jommankumman osapuolen aloitteesta.

Kuukkanen on Hongikon Nuorisoseuran Urheilijoiden kasvatti, jolla on Korisliigakokemusta kolmen pääsarjavuoden verran. Kausina 2016/17 ja 2017/18 hän oli saavuttamassa SM-hopeaa Salon Vilppaassa. Siellä rooli maajoukkuemiesten varjossa jäi vähäiseksi, mutta päättyneellä kaudella Uudenkaupungin Korihaissa Kuukkanen oli jenkkikvartetin ja Marius van Andringan jälkeen joukkueen kuudenneksi tärkein pelimies.

KTP:n päävalmentajalla Tomi Kamisella on selkeä käsitys Kuukkasen taidoista.

– Hän oli alkukaudesta yksi sarjan parhaista pelaajista. Pisteitä syntyi yli 14:n ottelukeskiarvolla ja kolmosista upposi useampi kuin joka kolmas, Kaminen toteaa kotkalaisten sivuilla.

Kuukkanen on pelaajana “nöyrä työmies”, joka pystyy pelaamaan monessa roolissa. Hän ei kaihda raastavaa puolustamista mutta myös tehoja löytyy tarvittaessa. HoNsU:n kasvatin piste-ennätys Korihaissa oli Ura Basket-ottelun 26 pinnaa.

KTP:n tämänhetkisistä sopimuspelaajista kaikki kuusi ovat enemmän tai vähemmän takamiesosastoa. Myös Kuukkanen kuuluu tähän joukkoon. Vaihtoehtoja siis on ja niitä tarvitaan, sillä Antto Nikkarinen ei ole enää jatkamassa kotkalaisten pelintekijänä. Hän on ilmoittanut, ettei käytä sopimuksensa optiovuotta.

Pienet miehet kotimaisessa rosterissa ovat itsestään selvyyksiä ja pakon sanelemia, sillä pitkät ovat kortilla.

– Pitkät suomalaiset pelaajat ovat tosi harvassa. Tällä hetkellä näyttääkin siltä, että isot miehet hankitaan taas jenkkimarkkinoilta, sanoo Kaminen.

KTP-Basketin sopimuspelaajat (sopimuksen kesto): Michael Pounds (2019-21), Markus Rautasalo (2019-21), Janne Lehtoranta (2019-20), Eero Hannikainen (2019-21), Joonas Lehtoranta (2019-20), Topias Kuukkanen (2019-20 plus 1 lisävuosi).