Espanjan liigan pudotuspelit alkoivat torstaina. Suomalaispelaajista Sasu Salin ja Erik Murphy taistelevat Espanjan mestaruudesta.

Salinin Malaga sijoittui runkosarjassa viidenneksi 21 voiton ja 13 tappion saldolla. Salinin mukaan eväitä oli myös parempaan.

– Runkosarja oli meiltä aika tavallinen. Pelasimme hyvää hyökkäyspeliä, mutta peleissä voi käydä kalpaten, jos ei puolusta. Joulutauon jälkeen meille tuli muutama häviö ja huomasimme, ettei pelkästään hyökkäämällä voi voittaa pelejä. Loppukaudesta puolustus parani. Mielestäni meillä olisi ollut kuitenkin mahdollisuuksia parempaankin ja olisimme voineet olla korkeammalla, Salin käy läpi joukkueen runkosarjaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Malagalta löytyy tulivoimaa, mutta puolustuspeli on ollut joukkueen ongelma lähes läpi kauden.

– Tiedämme kyllä mitä meidän pitää tehdä, mutta tuntuu siltä, että meidän pitää saada ensin onnistuminen hyökkäyspäässä, että alamme myös puolustaa. Nyt olemme viime ajat käyneet lähes pelkästään puolustusta läpi.

Pudotuspelien avauskierroksella Malaga saa vastaansa Valencian. Joukkueet ovat varsin tuttuja toisilleen tämän kauden peleistä, sillä ne kohtasivat kahdesti Espanjan liigassa ja lisäksi kahdesti Eurocupissa. Valencia vei peleistä kolme nimiinsä, mutta Salin ei ole tilanteesta huolissaan.

– Voitimme heidät heti kauden alussa, mutta viimeisin peli heitä vastaan oli meiltä katastrofaalinen ja yksi kauden huonoimmista peleistämme. Muuten on ollut aika tasaista. Valencialla on aina hyvä jengi, mutta kyllä meillä mahdollisuudet on ja heiltä puuttuu pari avainpelaajaa. Meidän pitää hakea sieltä yksi voitto ja toivottavasti se tulee jo heti ensimmäisessä pelissä.

Salin on ollut vahvassa vireessä läpi kauden ja tilastoi runkosarjassa keskiarvoikseen 8,2 pistettä, 2,3 levypalloa ja 1,3 syöttöä 22 minuutin peliajalla. Hän saikin Malagan pelaajista keskimäärin kolmanneksi eniten peliminuutteja ottelua kohden.

– Omalta osaltani runkosarja meni ihan hyvin. Viimeisissä peleissä kulki jo ihan kivasti. Meiltä oli pari takamiestä sivussa pitkään, niin sain hyvin vastuuta. Heitto voisi upota aina paremmin, mutta kohtalaisen hyvä runkosarja.

Salin joutui jättämään runkosarjan viimeisen pelin väliin lievän alaraajavamman takia, mutta on näillä näkymin pelikunnossa pallon lentäessä ilmaan perjantaina.

Murphyn Manresalla kova haaste

Murphyn Manresa selviytyi pudotuspeleihin tiukkojen vaiheiden jälkeen ja kauden yllätysjoukkue puristi lopulta kahdeksanneksi runkosarjassa. Näin Manresa palasi pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa 21 vuoteen.

Manresan vastus on kovin mahdollinen, sillä se saa vastaansa runkosarjan voittaja Real Madridin. Real Madrid voitti ensimmäisen ottelun 98-75. Murphy oli sivussa ottelusta loukkaantumisen takia.

Välieriin selviää kahdella otteluvoitolla.