Salohallissa pelatussa 20-vuotiaiden miesten valmistavassa maaottelussa Portugali vei pidemmän korren Suomesta. Ottelu eteni jatkoajalle asti, jossa Portugali oli parempi loppulukemin 69-78 (25-25, 59-59).

Suomi ajautui kolme kertaa ottelun sisällä noin kymmenen pisteen takaa-ajoasemaan, mutta jokaisella kerralla Sudenpennut nousi tasoihin ja varsinaisen peliajan lopussa jopa ohitsekin. Avaimet olivat Suomen käsissä, mutta Portugali onnistui viemään pelin jatkoajalle.

Jatkoajalla noin kolme minuuttia ennen loppusummeria Suomi oli vielä kahden pisteen johdossa, mutta muutama kriittinen menetys ja Portugalin hyökkäyslevypallosta nostettu kori käänsi pelin vierasjoukkueelle.

– Hyvin samantyylisiä kuin meidän edelliset Puola-matsit. Kun saamme tehtyä koreja ja puolustettua koko kentällä, niin meillä menee hyvin. Kun ei saada ja vastustaja pääsee organisoimaan hyökkäyksensä, niin meillä on vaikeuksia, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi sai aiheutettua puolustuksellaan Portugalille 29 menetystä, mutta se ei riittänyt, kun Sudenpennut sortuivat miltei samaan 26 menetyksellään.

Suomen kentän ykkösnimi oli Jesper Granlund (18/3/3 riistoa), joka nosti tasoaan merkittävästi toiselle puoliajalle. Portugalin, ja koko parketin, pistekuningas oli Vladyslav Voytso (20/5/5 riistoa).

Suomi kohtaa Portugalin uudestaan Salohallissa lauantaina kello 18:00.