Ensi viikolla alkaviin universiadeihin valmistautuva Suomen naisten haastajamaajoukkue pelasi Napolissa suljetuin ovin scrimmagen alkulohkossa vastaan tulevan Australian kanssa. Maanantaina aamupäivällä on edessä toinen scrimmage, jossa vastassa on Kanada.

Scrimmagessa pelattiin normaalit neljä neljännestä kymmenen minuutin jaksoilla, mutta ottelusta ei pidetty tilastoja tai pöytäkirjaa.

– Australia on joka kerta ollut kolmen joukossa näissä karkeloissa, panostaa todella näihin ja pelaa laadukasta koripalloa. Pelasimme melkein koko ajan hyvin puolustuspäässä ja meidän puolustus aiheutti heille isoja ongelmia. Siihen voi olla todella tyytyväinen, että meidän identiteetti muodostui puolustuksen kautta, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kertoi Koripalloliiton kotisivuilla.

– Hyökkäyspäässä Australian isokokoiset pelaajat aiheutti meille ongelmia. Siihen pitää keksiä jotain, kun pelataan virallinen peli vastakkain, Salminen jatkoi.

Scrimmagessa Lotta-Maj Lahtinen oli yksi parketin parhaista pelaajista. Ella Salminen esiintyi energisesti ja taisteli irtopalloista. Petra Noponen ja Kaisa Kuisma esittivät myös hienoja otteita.

Universiadit alkavat Suomen osalta keskiviikkona 3.7. kello 14:00 ottelulla Australiaa vastaan.