18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue murskavoittoon

© Kuva: fiba.com

18-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisoissa Skopjessa Suomi näytti kaapin paikan Kosovolle voittamalla 37-93 (15-49). Suomi lähtee puolivälieriin tappiottomana ja vastaan tulee perjantaina joko Sveitsi tai Portugali.

Joukkueiden tasoero tuli ilmiselväksi välittömästi, kun Suomen puolustus jätti Kosovon vain neljään pisteeseen. Tahti ei hiipunut, kun Sudenpennut oli pelin jokaisella osa-alueella parempi ja jylläsi murskavoittoon.

– Halusimme ottaa tästä pelistä mukaan sen, mikä voidaan. Pyrimme nopeisiin hyökkäyksiin ja puolustuspäässä halusimme laittaa painetta palloon. Osittain onnistuimmekin. Kosovo myös pelasi paikkapuolustusta noin 30 minuuttia, joten pääsimme harjoittelemaan paikkaa vastaan hyökkäämistä, Suomen päävalmentaja Jussi Laakso kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi pääsi lepuuttamaan suuressa roolissa olevia pelaajiaan, kuten Awak Kuieria (7/7/4 syöttöä) ja Janette Aarniota (8/1/3 riistoa). Heidän paikkansa isoilla minuuteilla täyttivät erinomaisesti muun muassa Meri Damoiseaux (16/4/3 riistoa), Maija Kuisma (11/5/3 syöttöä) ja tupla-tuplan rehkinyt Liisa Taponen (18/10).

Suomella on edessä lepopäivä, jonka jälkeen perjantaina puolivälierissä vastaan tulee joko Sveitsi tai Portugali.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.