Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue on aloitti Italian Pesarossa kolmipäiväisen neljän joukkueen turnauksen, jonka ensimmäisessä ottelussa Sudenpennut hävisi niukasti Italialle 57-54 (27-24).

Suomi vei ensimmäistä neljännestä, kärsi korintekovaikeuksista erityisesti toisella ja kolmannella, mutta valmisteli loppukirin, josta loppui aika kesken. Vaikka loppulukemiksi muotoutui kolmen pisteen ero, niin voitosta Suomi ei päässyt lopulta pelaamaan.

– Toisella ja kolmannella neljänneksellä vastustaja adaptoitui meidän puolustustapaan ja me samalla passivoiduimme. Hävisimme ratkaisevia yksi vastaan yksi -tilanteita ja vastustajan laiturit pääsivät tekemään meidän standardeilla liian helppoja koreja, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen ehdottomaan kärkeen ottelussa kuului Perttu Blomgren (12/13/4 riistoa), joka haki muutaman levypallon niin korkealta, että muilla huimasi päätä. Toisena kaksinumeroisille pistelukemille pääsi Mustapha Amzil (13/7/3 riistoa), jonka lisäksi Alvar Peltoniemi (7/3) toi oivat minuutit penkiltä.

Italian parhaimmistoon kuuluivat Gabriele Procida (14/3) ja Niccolo Filoni (12/4).

Suomi kohtaa lauantaina turnauksen toisessa ottelussa Kreikan.