Susijengin takamies siirtyy ulkomaille – ”Tämä oli lopulta paras vaihtoehto”

Alkukesällä sopimuksen Korisliigan Helsinki Seagullsin kanssa tehnyt Susijengin takamies Ilari Seppälä, 26, käyttää sopimuksensa ulkomaanoption ja siirtyy Ranskan Pro B -liigaan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Ulkomaanpesti on Lapuan Korikobrien kasvatille uran ensimmäinen.

– Olin jo hiukan ehtinyt stadilaistua, mutta kun tällainen tilaisuus tuli, vaikea olisi ollut kieltäytyä. Kiinnostusta oli muualtakin Euroopasta, mutta tämä oli lopulta paras vaihtoehto, Seppälä kommentoi ulkomaanpestiään Koripalloliiton sivuilla.

Useampi suomalaispelaaja on päättyvän vuosikymmenen aikana esiintynyt edukseen Pro B-liigassa, viimeksi Matti Nuutinen ja Antti Kanervo, jotka edustivat Chorale Roannea kaudella 2016-17.

Aix-Maurienne sijoittui viime keväänä Pro B:ssa 16. sijalle ja Seppälästä odotetaan välittömästi yhtä joukkueen uuden nousun avainpelaajista.

– Juttelin valmentajan (Emmanuel Schmitt) kanssa todella paljon ennen päätöksentekoa ja hän teki minuun vaikutuksen. Hän haluaa pelata hieman erilaista koripalloa kuin muut Pro B:n joukkueet, Seppälä kommentoi.

– Viime vuosina olen pelannut enemmän pointtina, mutta alkavalla kaudella on tarkoitus pelata hieman enemmän kakkospaikalla. Tavoitteena on saada ehjä kausi ja osata tilata ravintolasta ruokaa ranskaksi viimeistään joulun jälkeen!

Lähde: Koripalloliiton kotisivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.