20-vuotiaat miehet niukkaan voittoon EM-kisoissa – ”Saimme taistella loppuun saakka”

20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisoissa Suomi sai alkulohkonsa päätökseen voittamalla Romanian 73-69 (34-35). Hermoja raastavasti Romania oli sitkeä vastus, mutta Suomen vapaaheittotyöskentely kalkkiviikoilla oli rautaa.

Noin kolme minuuttia ennen loppusummeria Romania nousi yhden pisteen johtoon 63-64, mutta Sudenpennut laittoi kaiken peliin irtopallotaistelussa ja sai pelivälineen pomppimaan Aleksi Liukolle (6/5), joka nakutti molemmat vapaaheitot vuorenvarmasti sisään ja siivitti Suomen pisteen johtoon.

Hetkeä myöhemmin Jesper Granlundille upotti molemmat ansaitsemistaan vapaaheitoistaan, mutta toisessa päässä Romania säkitti kovan kolmosen puolustajan estelyistä huolimatta. Niilo Kärkkäisen (8/3) ajo oikealla kädellä sekä Markus Rautasalon (7/3) ja Granlundin vapaaheitot käänsivät kurssin kuitenkin Suomen puolelle.

– Isoin juttu oli se, että saimme muutamia stoppeja ja sitä kautta pääsimme juoksemaan. Ehkä se suurin yksittäinen syy, ettemme päässeet aikaisemmin juoksemaan oli, että hävisimme paljon 50-50-levypalloja, joista Romania sai toisia yrityksiä, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Ensimmäisellä kympillä toteutimme asioita molemmissa päissä kenttää ja mahdollisuus oli johtaa enemmänkin. Yleensä korispeleissä käy niin, että jos ei käytä omaa etsikkoaikaansa, niin vastustaja alkaa osumaan. Romania teki siten tästä hyvän koripallo-ottelun ja saimme taistella loppuun saakka.

Suomelta hyökkäyspäässä erityisesti Granlund (20/3/3 syöttöä) oli vauhdissa ansaitsen tiensä bonusviivalle kaksitoista kertaa. Pistetehtailussa auttoivat Joonas Timonen (12/1) ja Ricky Waxlax (12/2/4 riistoa).

Suomi sijoittui alkulohkossaan kolmanneksi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.