20-vuotiaat miehet päättivät EM-kisat voittoon – ”Sijoitus on pieni pettymys”

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue sijoittui 11. B-divisioonan EM-kisoissa, kun Sudenpennut selätti selkeästi päätöspelissään Albanian 51-80 (32-35). Jesper Granlund heitti ottelussa komeat 29 pistettä.

Koripallohistoriansa parhaan sijoituksen EM-kisoissa saavuttanut Albania oli läpi ensimmäisen puoliajan sitkeä pala purtavaksi Sudenpennuille. Puoliajan jälkeen Suomi näytti kuitenkin kaapin paikan jättäen läpi kahdenkymmenen minuutin albanialaiset vain 19 pisteeseen.

– Ensimmäisellä puoliajalla emme meinanneet päästä rytmiin ollenkaan. Kolmannen alussa ensin viisikko sai nostettua intensiteetti ja sen jälkeen vaihtomiehet pitivät sen ylhäällä. Sen jälkeen Albania ei enää pysynyt kyydissä, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Granlund (29/3) oli Suomen ykköstykki juonikkailla ajoillaan ja tarkoilla kaukoheitoillaan. Pistetaakkaa kantoivat myös Aleksi Liukko (10/7), Joonas Timonen (9/8) ja Tomas Pihlajamäki (8/1).

Suomi sijoitus oli yhdestoista. B-divisioonan EM-kisoissa alkulohkojen kaksi parasta pääsevät kahdeksan parhaan joukkoon ja Suomi jäi alkulohkossaan kolmanneksi.

– Tietysti sijoitus on pieni pettymys, koska halusimme päästä ainakin kahdeksan parhaan joukkoon pelaamaan kuolemanotteluita. Pelaajamateriaalin laajuus ei vielä riitä, jos kymmenkunta pelaajaa puuttuu leirityksestä, haastamaan B-divisioonan kärkimaita.

– Pärjäsimme ihan ok puolustuksessa, mutta hyökkäyksessä heittoprosentit jäivät liian mataliksi kaikilta etäisyyksillä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.