18-vuotiaiden EM-kisat käynnistyivät kirvelevällä tappiolla

© Kuva: Ilari Isotalo

18-vuotiaiden poikien A-divisioonan EM-kisat pyörähtivät käyntiin lauantaina Kreikassa, kun Sudenpennut hävisi niukasti Kroatialle 55-60 (30-33).

Sudenpennuilla oli mahdollisuus napata voitto ykköskorin joukkueesta, kun kaksi minuuttia ennen loppusummeria suomalaiset kirivät eron neljään 50-54. Kroatia kuitenkin kuittasi kolmosella toisessa päässä, joten loppu meni kissa ja hiiri -leikiksi.

Teemu Suokkaan taitava viimeistely ja Thomas Exaucian heittämä kolmonen levyn kautta kavensivat vielä eroa, mutta Kroatia teki tarvittavan vapaaheittoviivalta korjatakseen voiton nimiinsä.

– Meidän puolustus- ja levypallopeli antoivat tänään mahdollisuuden taistella voitosta, mutta valitettavasti vielä tänään hyökkäys ei ollut sillä tasolla, että pystyimme nappaamaan voiton, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi heitti pelitilanneheittonsa 21/64 (32,8%), menetti pallon 27 kertaa ja pääsi vain yhdeksän kertaa vapaaheittoviivalle.

– Ensimmäisellä ja kolmannella jaksolla meillä oli etsikkoaikamme. Pystyimme pitämään vastustajan pienissä pisteissä, mutta emme pystyneet kääntämään stoppeja pisteiksi tulostaululle.

Suomen parhaat pistemiehet olivat ensimmäisellä puoliajalla erityisesti onnistunut Suokas (12/3/3 syöttöä) ja peräti seitsemän riistoa kahminut Erik Sajantila (10/3/4 syöttöä).

Suomen pelit jatkuvat sunnuntaina, kun vastaan tulee Espanja.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.